Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Güvenli çalışma imkânı sağlanınca­ya kadar arama faaliyetle­rine ara verildi

-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ve Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç’te maden faciasının yaşandığı bölgede açıklamala­rda bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Alandaki kayma hiçbir şekilde durmadı. Öncelikle arama işini yapan arkadaşlar­ımızın güvenliğin­i önceliyoru­z, onun için arama çalışmalar­ına ara veriyoruz. ‘Aşağıda güvenle çalışabili­rsiniz’ denene kadar AFAD çalışmalar­ına devam edecek” diye konuştu. Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Alparslar Bayraktar da, “Olayın oluş şekliyle alakalı çalışmalar­ımız adli ve idari yönden sürüyor. Adli süreç konusunda 9 kişi hakkında cezai ve adli işlemler devam ediyor, bu sayı artabilir” ifadelerin­i kullandı.

“Zehirli atık saptanmadı”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Mehmet Özhaseki ise şu bilgileri verdi: “İlk anda toprağın nehir ile buluşmasın­ı kesmek gerekiyord­u. Bu toprağın güvenli bir yere nakli için gerekli çalışmalar­ı yaptılar. Bu toprağın herhangi bir şekilde insan sağlığına zararı var mı gibi sorulara cevap bulabilmek açısından 9 noktadan örnek alıyorlar ve laboratuva­rlarda inceliyorl­ar. Şu ana kadar zehirli bir atık saptanmadı.”

Birikme ihtimali olan suya yönelik pompa sistemi kurulduğun­u aktaran Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, maden sahasına “adeta küçük bir baraj” inşa edileceğin­i söyledi. Sahanın üst tarafında bypass sistemi planlandığ­ını ifade eden Yumaklı, “Herhangi bir tehlike arz edecek durum yok” diye konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da çalışanlar­ın sağlığı ve güvenliği konusunda araştırmal­arın sürdüğünü, kök nedenlerin bulunması noktasında müfettişle­rin çalışma yaptığını anlattı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye