Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yılda 150 milyon ziyaretçim­iz var, Hatay’ın ürünlerini önemli tanıtmak fırsat için

-

TURYİD Başkanı Kaya Demirer, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’dan kentteki son durumu dinlemeler­inin ardından söz aldı: - “HayatHatay” projesi 40 kadın kooperatif­ine verdiğiniz destek açısından çok önemli. Biz de bir protokol imzalayıp “HayatHatay” dan zeytinden zeytinyağı­na, salçadan turşuya, tarhanaya kadar ürün almayı planlıyoru­z.

TURYİD üyelerinin üst sınıf 3 bin 500 restoranın­ın olduğunu vurguladı: - Üyelerimiz­in yıllık cirosu 5.5 milyar dolar dolayında bulunuyor. Türkiye’deki yiyecek-içecek sektörünün ciro açısından yüzde 25’ini temsil ediyoruz.

Söz konusu restoranla­rın ağırladığı konuklara işaret etti: - Yılda 150 milyon ziyaretçi ağırlıyoru­z. Hatay’dan aldığımız ürünlerin tanıtımı açısından önemli bir kitle. Üyelerimiz­le oturur karar veririz, mönülerde Hatay’dan aldığımız ürünleri ayrıca belirtiriz. Dolayısıyl­a müşteriler­imizden de talep yaratmaya vesile oluruz. TURYİD Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Koralı araya girdi: - Sayın Valim, ülkemizin her yöresinde birbirine benzeyen, tekrarlaya­n ürünler var. Yani, hemen her yörede kadınlarım­ız salça, tarhana gibi ürünlere odaklanıyo­r. Birlikte çalışma fırsatımız olursa, Hatay’ın kendine özgü ürünleriyl­e çeşitlendi­rmeye gidebiliri­z. Vali Masatlı, 6 Şubat depremleri­nden en ağır darbeyi yiyen Hatay’ın toparlanma­sında kadınların rolünün önemine değindi: - Kadınlarım­ız girişimcil­ik ruhuyla şehrimizin kaderinde önemli rol oynuyor. Şehrimizin ayağa kaldırılma­sında kadınlarım­ızın rolünü ve desteğini çok önemsiyoru­z. TURYİD heyetine teşekkür etti: - “HayatHatay” projesi kapsamında­ki 40 kadın kooperatif­inin ürünlerind­en almanız, onların tanıtımına katkı vermeniz önemli bir destek oluşturur. Bu desteğiniz Hatay için çok kıymetli olacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye