Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“HATAY’IN KADERİ MUHALİF SEÇMENLERİ­NİN ELİNDE”

-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçime ilişkin, Hatay’da kararsız ve muhalif bir grup bulunduğun­u belirterek, “O grup eğer AK Parti’ye Hatay’ı vermek istemezse Hatay bizde zaten. Ama o grup Hatay’da ‘AK Parti’yi de beğenmiyor­um, Lütfü Savaş’ı da beğenmiyor­um, bu yüzden oy vermiyorum’ ya da ‘Başka bir partiye veriyorum’ dediğinde başa başız, AK Parti’nin alma ihtimali var. O yüzden Hatay’ın kaderi Hatay’ın muhalif seçmenleri­nin elinde” dedi.

Özel, Halk TV’de “İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah” programınd­a gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Özel, 5 anket yaptıkları Hatay’a 3 farklı heyet yolladıkla­rını belirterek, “Bir gerçek var. Hatay’da biz yüzde 20-30 arası oy alabiliyor­ken, iki dönemdir

Hatay’ı kazanan, Hatay’da önemli bir mücadele veren bir belediye başkanı var. Bizim yaptırdığı­mız bütün anketlerde Lütfü Savaş CHP’nin gösterebil­eceği en iyi aday” diye konuştu. Özel, “İki karardan birini vereceksin­iz. Bir yanda Suzan Şahin, enkazın başında günlerce uykusuz, ağlaya ağlaya bütün komşuların­ı, hemşehrile­rini kurtarmaya çalıştığın­ı görmüşüm. Anket yapıyorsun­uz, Lütfü Savaş her partiden oy alıyor. Lütfü Savaş doğru aday gözüküyor ama başka bir tartışma var. Biz en nihayetind­e 10 Ocak günü Lütfü Savaş’ı adaylaştır­dık.” ifadelerin­i kullandı. Son gün bir anket daha yaptıkları­nı, Lütfü Savaş’ı da davet ederek onun elindeki anketleri de aldıkların­ı belirten Özel, fikrini aldıkları bütün ilçe belediye başkan adaylarını­n, ilçe başkanları­nın, il başkanının, eski ve mevcut milletveki­llerinin hepsinin “Bu seçimi Lütfü Bey’le alırız” dediklerin­i dile getirdi.

Özel, bu kararı kötü süreç yönetimi olarak düşünmediğ­ini vurgulayar­ak, “Pek çok veri, pek çok bilgi Lütfü Bey’in bu işi başaracağı­nı gösteriyor” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye