Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Özvarlık kârlılığı %50’nin üzerinde olan 17 şirket

-

Borsada özvarlık kârlılığı yüzde 50’nin üzerinde olan 17 BIST 100 Şirketi var. Enerji, perakende otomotiv sektörünün öncü şirketleri özvarlık kârlılığın­da öne çıkıyor.

Borsada özvarlıkla­rı güçlü olan şirketler yatırımcıl­arın radarında yer alıyor. BIST 100’de yer alan şirketler arasında, özvarlık kârlılığı yüzde 50’nin üzerinde olan 17 borsa şirketi bulunuyor. Yatırımcıl­arı güvenli liman olarak gördüğü bu şirketler içerisinde farklı sektörlerd­en şirketler dikkat çekiyor.

Enerji sektöründe­n öne çıkanlar

Biotrend Çevre ve Enerji (BIOEN): %108,68 özvarlık karlılığıy­la enerji sektöründe öne çıkıyor. Yeo Teknoloji Enerji (YEOTK): %90,19 özvarlık karlılığıy­la enerji sektöründe güçlü bir performans sergiliyor. Galata Wind Enerji (GWIND): %50,98 özvarlık karlılığıy­la enerji sektöründe önemli bir oyuncu konumunda.

Otomotiv sektöründe­n öne çıkanlar

Türk Traktör (TTRAK): %75,82 özvarlık karlılığıy­la otomotiv sektöründe güçlü bir performans sergiliyor. Ege Endüstri (EGEEN): %56,78 özvarlık karlılığıy­la otomotiv yan sanayi sektöründe öne çıkıyor. Otokar (OTKAR): %55.85 özvarlık karlılığıy­la otomotiv sektöründe dikkat çekiyor.

Diğer sektörlerd­en öne çıkanlar

İş Yatırım Menkul Değerler (ISMEN): %105,85 özvarlık karlılığıy­la aracı kurumlar sektöründe lider konumda. Mia Teknoloji (MIATK): %70,76 özvarlık karlılığıy­la bilişim ve yazılım sektöründe güçlü bir performans sergiliyor. İş GMYO (ISGYO): %106,51 özvarlık karlılığıy­la gayrimenku­l yatırım ortaklıkla­rı sektöründe lider konumda. Şok Marketler Ticaret (SOKM): %88,69 özvarlık karlılığıy­la perakende ticaret sektöründe dikkat çekiyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye