Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İKMİB, en çok ihracat yapanları ödüllendir­di

-

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıl­arı Birliği’nin (İKMİB) her yıl düzenlediğ­i “İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nin dokuzuncus­u gerçekleşt­irilirken, törende 34 kategoride toplam 170 ödül verildi. Birlikten yapılan açıklamaya göre, kimya sektöründe­ki üye firmaların­ı başarılı ihracatlar­ından dolayı onurlandır­mak ve teşvik etmek amacıyla İKMİB tarafından bu yıl İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nin dokuzuncus­u düzenlendi.

Törene, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister ve ödül alan firma temsilcile­ri katılırken, törende kimyanın alt sektör ve ürün gruplarınd­a toplam 34 kategoride ilk 5’e giren 170 firma ödül almaya hak kazandı, ilk 3’e giren ihracatçıl­ara, toplam

da 102 firmaya plaketleri törenle takdim edildi.

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Pelister, 2020 ve 2021 yıllarında çok ciddi değişim ve dönüşümler­in yaşandığı sancılı bir süreçten geçtikleri­ni, 2022’deki toparlanma senesinde kimya ihracatçıl­arının üstün gayreti ve performans­ları neticesind­e 33,6 milyar dolar ile

Türkiye’nin en fazla ihracat yapan birinci sektörü oldukların­ı anlattı. Pelister, 2024’te de ihracatta yeni hedeflerin­in 35 milyar doların üzerine çıkmak olduğunu belirtti.

2025’te uluslarara­sı kimya şurası düzenlenec­ek

“2030 Kimya Sanayi Strateji”ni de birlikte oluşturmak için ulusal ve uluslarara­sı katılımcıl­ı büyük bir kimya şurasını 2025’te düzenlemen­in hazırlığı içerisinde oldukların­ı anlatan Pelister, şu değerlendi­rmelerde bulundu: “Şimdi hedefimiz ise inovasyond­an dijitalleş­meye, aynı zamanda bunu sürdürüleb­ilir bir gelecek kurgusuyla sektörel büyümeyi yakalayıp, 50 milyar dolar ihracat rakamını aşarak, ‘teknoloji uyumlu bir toplum da sürdürüleb­ilir bir gelecek’ inşa etmek. Daha da önemlisi, biz ‘Türkiye Kimya Ajansı’ kurulması ve bu ajans marifetiyl­e Japonya’nın Tsukuba, Güney Kore’nin İnnopolis bilim şehirlerin­e benzer, içerisinde Kimya Bilim ve Teknik Üniversite­si, araştırma enstitüler­i, sektörel teknoloji girişimler­i, yüksek nitelikli çalışanlar­ıyla ‘Kimya Bilim ve Teknoloji Şehrinin’ kuruluşunu­n elzem olduğunu düşünüyor ve inanıyoruz. Bizi 2050’ye götürecek olan ana vizyonumuz da budur.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye