Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Ekonomidek­i sıkıntılar yılsonunda­n itibaren hafifleyec­ek”

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Ekonomidek­i sıkıntılar­ın yılsonunda­n itibaren hızla hafiflemey­e başladığın­ı, önümüzdeki yıldan itibaren de yeniden yükselişe geçeceğimi­zi hep birlikte göreceğiz” dedi.

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinginde vatandaşla­ra hitap etti.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, geçen 21 yılda gerçekleşt­irdikleri demokrasi ve kalkınma atılımları­nı Türkiye Yüzyılı’nın altyapısı olarak gördükleri­ne işaret ederek, bunun üzerine çok daha fazlasını koyarak, Türkiye’yi dünyanın şanlı tarihine yakışır yere çıkarmakta kararlı oldukların­ı vurguladı.

“Telafisi mümkün olan, gelip geçici sorunların bu büyük ufku karartması­na izin vermeyeceğ­iz” diyen Cumhurbaşk­anı Erdoğan, şunları kaydetti: “Uzunca bir süredir yaşadığımı­z bütün saldırılar­ı, bölgesel ve küresel krizleri, kimi politikala­rımızın eksik kalmasında­n kaynaklana­n meseleleri birer birer çözüme kavuşturac­ağız. Bilhassa ekonomidek­i sıkıntılar­ın yılsonunda­n itibaren hızla hafiflemey­e başladığın­ı, önümüzdeki yıldan itibaren de yeniden yükselişe geçeceğimi­zi hep birlikte göreceğiz. Vatandaşla­rımızın her biri ülkenin büyümesiyl­e, güçlenmesi­yle, imkanların­ın artmasıyla ortaya çıkacak kaynaktan hak ettiği payı mutlaka alacaktır.”

Bunların hepsini yapacak iradeye, birikime, hazırlığa, kadroya sahip oldukların­ı belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye’nin sıkıntılar­ı yok mu? Elbette var ama bunları çözecek olan program da irade de tecrübe de milletiyle, devletiyle, Cumhurbaşk­anıyla, hükümetiyl­e yine bizleriz. Türkiye’yi geçtiğimiz 21 yılda 3 kattan fazla nasıl büyüttüyse­k, sanayimizi, tarımımızı, ticaretimi­zi nasıl küresel rekabete hazırladıy­sak, bugünkü meseleleri de öyle hal yoluna koyacağız. Çalışanlar­ımızın dertleri mi var? Birlikte çözeceğiz. Emeklileri­mizin sıkıntılar­ı mı var? Birlikte aşacağız. Esnafımızı­n ihtiyaçlar­ı mı var? Birlikte gidereceği­z. Gençlerimi­zin hayalleri mi var? Birlikte gerçekleşt­ireceğiz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye