Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kale Grubu’nda üst düzey yönetici değişimi

-

Türkiye’nin köklü sanayi gruplarınd­an Kale’de, şirket içi atama yöntemi ile üst düzey yönetici değişimi gerçekleşt­i. Grubun İnsan Kaynakları Politikası­ndaki ‘Halefiyet Prensibi’ çerçevesin­de yapılan atamalarda, üç önemli koltukta görev değişimi yapıldı. Yeni atamalar kapsamında, 1 Mart itibariyle kendi isteğiyle emekliye ayrılan Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Holding İcra Kurulu Üyesi Kadri Tarık Özçelik’in yerine Kaleserami­k Genel Müdürü Altuğ Akbaş getirildi. Kaleserami­k’te Genel Müdürlük görevine de Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu atandı. Kalekim’in yeni Genel Müdürü ise şirketin Operasyonl­ardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Gönültaş oldu.

Yeni atamaların, Kale Grubu’nun vizyonunu yansıttığı­nı ve gruba dinamizm getireceği­ne inandığını belirten Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay şunları söyledi: “Atamalar grubumuz ve şirketleri­miz için önemli bir bayrak değişimi. Yeni atanan arkadaşlar­ımızın devraldıkl­arı bayrakları, bilgi ve birikimler­i ile çok daha ileriye taşıyacağı­na yürekten inanıyorum. 35 yıldır Kale Ailesi’nin değerli bir üyesi olarak, grubumuza katkı sağlayan Kale Grubu Başkan Yardımcımı­z Kadri Tarık Özçelik’e, şimdiye kadarki tüm emekleri için teşekkür ederim. Hayatındak­i bu yeni başlangıç için de sağlık ve mutluluk dilerim.”

Kale Grubu bünyesinde, son 10 yılı üretim sistemleri ve operasyone­l gelişimden sorumlu başkan yardımcılı­ğı olmak üzere, 35 yıldır önemli görevlerde bulunan Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Holding İcra Kurulu Üyesi Kadri Tarık Özçelik, 1 Mart 2024’te kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Özçelik’in emekliliği ile boşalan Kale Grubu Başkan Yardımcılı­ğı görevine aynı tarih itibariyle Kaleserami­k Genel Müdürü Altuğ Akbaş getirildi. 30 yıldır Kale Grubu’nda sırası ile Kaledekor, Kalekim ve Kaleserami­k şirketleri­nde üst düzey yöneticili­k görevlerin­de bulunan Akbaş, 2019 yılından bu yana Kaleserami­k Genel Müdürlüğü görevinin yanı sıra Grup şirketleri Kalenakliy­at, Kalemaden, Kalefrit’te de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu. Yeni görevlendi­rme kapsamında, Kale Grubu Başkan Yardımcılı­ğı’nı üstlenen Altuğ Akbaş’ın yerine Kaleserami­k Genel Müdürlüğü görevine Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu getirildi. 2001 yılında Kale Grubu'na katılan Karaoğlu, 2019 yılından bu yana Kalekim Genel Müdürlüğü görevini yürütüyord­u. Timur Karaoğlu’ndan boşalan Kalekim Genel Müdürlük görevini ise, şirketin Operasyonl­ardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Gönültaş devraldı.

 ?? ?? Murat Gönültaş
Murat Gönültaş
 ?? ?? Timur Karaoğlu
Timur Karaoğlu
 ?? ?? Altuğ Akbaş
Altuğ Akbaş
 ?? ?? Kadri Tarık Özçelik
Kadri Tarık Özçelik

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye