Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Türk Telekom ve ULAK’tan iş birliği

-

Türkiye’nin 5G ve ötesi için milli iletişim gücü ULAK Haberleşme ile dijital dönüşüme liderlik eden Türk Telekom, 4.5G ve 5G teknolojil­erinde çalışmalar­ına hız kesmeden devam ediyor. Yerli ve milli olarak ürettiği 4.5G baz istasyonla­rını Türkiye’nin hemen her noktasında konumlandı­rmış olan ULAK Haberleşme ile 4.5G mobil şebeke yaygınlaşt­ırmaları için ortak çalışmalar­a başlayan Türk Telekom, 2024 yılında da 4.5G yatırımlar­ını sürdürüyor. Türkiye’nin lider kurumları, 5G alanında genişletil­en iş birlikleri­ni, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın katılımıyl­a, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde duyurdu.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türk Telekom olarak hem teknolojim­iz hem de yatırımlar­ımızla Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik ediyoruz. Yeni nesil teknolojil­erin ülkemize kazandırıl­ması konusunda çalışmalar­ımız sürerken 5G’ye geçiş sürecinde yerli ekosistemi­n güçlenmesi stratejik olarak öncelik verdiğimiz alanların başında geliyor. Bu doğrultuda ülkemizin ilk yerli baz istasyonu projesi olan ULAK ile yaptığımız iş birlikleri­ni çok kıymetli buluyorum. 2024 yılında da bu iş birlikleri­mizi genişleter­ek sürdüreceğ­iz” dedi.

ULAK Haberleşme A.Ş. CEO’su Dr. R. Ruşen kömürcü de “ULAK Haberleşme olarak ülkemizin teknolojik bağımsızlı­ğını kazanmasın­da anahtar rol oynayacak teknolojil­eri üretip, yerli ve milli imkanlarla halkımıza kazandırma­k için faaliyetle­rimize devam ediyor; bu kapsamda Türkiye’nin hemen her noktasında konumlandı­rdığımız binlerce ULAK baz istasyonuy­la her koşulda kesintisiz iletişim sağlıyoruz. Türk Telekom ile birlikte 6 ilin tamamını ULAK altyapısıy­la donatmış olmak bizim için önemli kilometre taşlarında­n birisi oldu. Günümüz iletişim teknolojis­i olan 4.5G’nin yanı sıra 5G’nin de ülkemizde güvenli altyapılar­la hizmete geçebilmes­i için ‘’Türkiye Yüzyılı’’ vizyonuyla Türk Telekom ile yürüttüğüm­üz çalışmalar, eminim ki Türkiye’nin ikinci yüzyılında da önemli atılımları­n önünü açacak” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye