Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Borsada yatırımcıl­arın radarında hangi hisseler var?

-

NEDEN YÜKSELDİ?

Ufuk Yatırım (UFUK), spekülatif ağırlıklı işlemler sürüyor. Aylık getirisi %160 oldu. Haftalık işlem adedi artışı %29,26 Mart’a kadar tedbir geldi. Fonet (FONET), 19 Ocak’tan beri yükseliyor. Son iki ay ihalelerle ilgili haberleri olumlu. Aylık yükselişi %239 oldu. Çimentaş (CMENT) Bir aylık yükselişi yüzde 117’yi buldu. Şirket özel bir durum yok açıklaması­nda bulundu. Burçelik Vana (BURVA) İşlem adedinde yüzde 127’lik artış var. Aylık çıkış %30. Bilanço sonrası en iyi getiriler: BRKVY;%37,87, GARFA %52,67,RODRG; %39,11, ULUFA %35,32. Son 5 gün en iyi getiriler SMART %43, KFEIN %33, KCAER %30.

NEDEN DÜŞTÜ?

Bayrak Taban (BAYRK), düşüş sürüyor haftalık gerileme %21 oldu. İki aylık çıkış sonrası satışlar sürüyor. Tuğçelik (TUCLK) Bir haftalık düşüşü yüzde 10,51 oldu. 5 gündür düşüyor. Kâr sat ş var. Üç hissede dört günlük kay p yüzde 20’yi aşt : AYCES, BAYRK, TDGYO. Her üç hissede de 2024 başından beri yaşanan sert yükselişin düzeltmesi var.

NE OLDU?

Borsa arka arkaya 8 hafta yükseldi. Yıl içi artış; %25 Yurt dışında faiz indirimi için belirsizli­kler sürüyor. Güçlü şirket kârlılıkla­rı görünümü iyileştiri­yor. Faiz indirimi %53 ihtimalle haziran için fiyatlanıy­or.

Son bir hafta yabancı payı azalan: AYCES, KFEIN, ELITE, ISBIR. Son bir hafta yabancı payı artan: OZRDN, GENTS, TKNSA, TAVHL, KUYAS

NE OLACAK?

Ana trendde bozulma yok. Bankalar endekste belirleyic­i Küresel piyasalard­a risk iştahı temkinli harekete dönüyor. 2023’te 9 GYO borsaya geldi, sayı 48 oldu, artması bekleniyor. 1 Mart’ta ise THY ve Arçelik bilançosu bekleniyor. Risk göstergele­rinde korku dipte, aç gözlülük aşırı seviyede. 4. çeyrek büyüme verisi 29 Şubat’ta açıklanaca­k.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye