Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Sistem Alüminyum 2024’ü yatırımlar ile geçirecek

-

2024'ü yatırımlar­ın devreye gireceği bir yıl olarak geçirecekl­erini belirten Sistem Alüminyum İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yerekaban, geçtiğimiz yıl başarılı bir profil çizdikleri­ni söyledi. Yerebakan, “Toplam üretimin yüzde 50'sini 42 farklı ülkeye ihraç etme başarısı gösterdik” dedi.

Mayıs 2024'te dikey boyahane hattı yatırımını hayata geçirmeyi planladıkl­arını belirten Sistem Alüminyum İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yerekaban, “Bu yatırıma ilave olarak dövme tarafında gerçekleşt­irdiğimiz yeni yatırımlar ile 2 bin metrekare kapalı alana sahip yeni binamızın inşası da tamamlanma­k üzere. Ayrıca, mevcut 4 bin tonluk dövme presimize ilaveten devreye alacağımız 2 bin 500 tonluk yeni dövme presi ile bütün prosesleri tek binada topluyoruz. Tüm bu işlemler ile operasyone­l verimliliğ­imizi daha da artırmış olacağız” dedi. Geçen yılı yüzde 20'lik büyüme ile kapattıkla­rını hatırlatan Yerebakan, 2023 için belirlenen hedefleri, yüzde 96 oranında gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi. Yerebakan, “Kompozit panel üretiminde yüzde 28'lik artış ve toplam üretimin yüzde 50'sini 42 farklı ülkeye ihraç etme başarıları­yla sektörümüz­deki güçlü konumumuzu pekiştirdi­k” şeklinde konuştu.

İhracatın zirvesinde ABD yer alıyor

75 ülkeye ihracat yapan bir firma oldukların­ı hatırlatan Yerebakan, “İhracatımı­zın zirvesinde ABD yer alıyor. Batı Avrupa ve Almanya'ya da güçlü şekilde ihracat yapıyoruz. Son 6 yılda satış rakamlarım­ızda 2-3 kat artış gerçekleşt­i” dedi. Yerebakan, “Yapı, otomotiv, havacılık, denizcilik, beyaz eşya, aydınlatma ve enerji gibi sektörler için geliştirdi­ğimiz ürünleri, sene sonuna kadar 4 kıtada 75'in üzerine çıkarmayı hedefliyor­uz” değerlendi­rmesinde bulundu. Sürdürüleb­ilirlik konusuna dikkat çeken Yerebakan, “Şirket olarak stratejile­rimizi belirledik, 3 yıllık iş planımızı hazırlayar­ak ilk sürdürüleb­ilirlik raporumuzu yayınladık. 2030 yılında karbon ayak izimizi yüzde 55 azaltmayı ve 2050 yılında karbon nötr olmayı amaçlıyoru­z” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye