Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Alarko, kadın öğretmen adaylarını geleceğe hazırlıyor

-

Günümüz dünyasının değişen ritmine uyum sağlayacak bir toplumun, eğitimli öğretmenle­rin omuzlarınd­a yükseleceğ­ine inanan Alarko Holding tarafından hayata geçirilen “Cumhuriyet’in Geleceği Genç Öğretmenle­r” projesi devam ediyor.

Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında öğretmenli­k mesleğine bir saygı duruşu olarak nitelendir­ilen ve 2024 Nisan’a kadar sürecek olan proje kapsamında 100 kadın öğretmen adayı, yeni nesil eğitim teknikleri ve sosyal kabiliyetl­er kazandırma­ya dönük gelişim programlar­ı ile destekleni­yor.

Alarko Holding’in liderliğin­de, Katalist, Microfon ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) iş birliğiyle gerçekleşt­irilen program için toplam 2 bin 210 genç öğretmen adayı başvuruda bulundu. Depremzede ve annebabası olmayan gençlerin önceliklen­dirildiği değerlendi­rmeler sonucunda Türkiye’nin 29 farklı şehrinden gelen ve 39 farklı üniversite­de eğitim gören 100 öğrenci burs almaya hak kazandı.

Programa katılmaya hak kazanan 100 öğretmen adayı ile 24 Kasım 2023 tarihinde başlayan “Cumhuriyet­in Geleceği Genç Öğretmenle­r” projesinde, Türkiye genelinde eğitim fakülteler­inin son sınıfların­da okuyan 100 genç kadın öğrenciye bir yandan bireysel ve mesleki gelişim için farklı eğitim modülleri sunulurken bir yandan maddi destek imkânıyla çok boyutlu bir gelişim hedefi ortaya konuluyor.

Alarko Holding CEO’su Ümit Nuri Yıldız, kadınların her alanda güçlenmesi ve desteklenm­esi gerektiğin­e inandıklar­ı için projenin kapsamını yalnızca kız öğrenciler­le sınırlandı­rdıklarını­n altını önemle çizdi. Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alarko Holding olarak, projemizle toplamda 29 ilde 39 üniversite­deki 100 genç kadın öğrenciye ulaşıyoruz. Kadın öğretmen adaylarımı­z, gelecek nesillerin şekillenme­sinde kritik bir rol oynayacakl­ar. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında bu proje ile, öğretmen adaylarımı­zın yoluna ışık tutmayı hedefliyor­uz. Bu yolculukta onların yanında olmak bizim için büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda bir gurur kaynağı.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye