Nasil Bir Ekonomi (NBE)

49 ilde 50 bin gönüllü

-

Oy ve Ötesi Derneği, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında yürüteceği eğitim ve gönüllü müşahit organizasy­onu faaliyetle­rini açıkladı.

Bu yıl 10. yaşını kutlayan Oy ve Ötesi Derneği; Türkiye’de katılımcı demokrasi bilincinin yerleşmesi için tarafsız ve kapsayıcı bir şekilde faaliyet gösteriyor.

31 Mart Yerel Seçimleri’ne dair plan ve hazırlıkla­rını paylaşan Oy ve Ötesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bilgiç ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orkun Erbil, seçimler kapsamında gerçekleşt­irilecek eğitim ve gönüllü müşahit organizasy­onu faaliyetle­ri hakkında bilgiler paylaştı.

Bilgiç, şunları söyledi: “Oy ve Ötesi olarak 11 seçimdir sandıklard­a görev alıyoruz ve bu konuda oldukça tecrübe edindiğimi­zi söyleyebil­iriz. Bu sene diğer seçimlerde­n farklı olarak, edindiğimi­z tecrübeler doğrultusu­nda gücümüzü ve koordineli çalışma becerimizi en iyi örgütleneb­ildiğimiz illerde kullanma kararı aldık. Bu doğrultuda 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşk­anlığı İkinci Tur Seçimleri’nde sandık başına gönüllü sayımızın en fazla olduğu iller başta olmak üzere toplam 49 ilde sandık müşahitliğ­i organizasy­onu yapacağız. Bu 49 il, 28 Mayıs’taki gönüllü sayımızın yüzde 95’inin yer aldığı iller olarak değerlendi­rilebilir. 50 bin gönüllü ile 182 bin sandıktan veri elde etmeyi hedefliyor­uz. 53 milyon 525 bin oyuna sahip çıkacağız. Bu kapsamda müşahit olarak yer alacağımız tüm illerde yoğun bir katılım ve destek bekliyoruz.”

Oy ve Ötesi Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orkun Erbil ise “Kayıtlarım­ızı 24 Şubat itibariyle açtık. Müşahit eğitimleri­miz ise Mart başı itibariyle başlayacak. Seçime çok az bir zaman kaldığı için yoğun bir eğitim sürecimiz cimiz olacak. Bu nedenle bu u sene eğitimleri­mizi online ağırlıklı düzenleyec­eğiz. Eğitimleri­miz mlerimiz Oy ve Ötesi gönüllüsü ü olan ya da olmayan herkese se açık. Sosyal medya hesaplarım­ızdan arımızdan eğitim tarihleri ile ilgili i düzenli bilgilendi­rmelerimiz erimiz takip edilebilir. Bu süreçte reçte demokrasid­en taraf olan lan herkese katılıp gönüllü olmalarını, rını, Türkiye’deki tüm seçim m sandıkları­ndan veri toplamada oplamada bize destek olmalarını ı öneriyoruz” diye konuştu. uştu.

 ?? ?? Orkun Erbil
Mehmet Bilgiç
Orkun Erbil Mehmet Bilgiç

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye