Nasil Bir Ekonomi (NBE)

"Kompozitte modayı belirliyor­uz"

-

“Bize üzerinde güneş batmayan şirket diyorlar” ifadesiyle sunum yapan Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım, “Sabah Endonezya’da başlayan toplantımı­z, gecenin geç saatlerind­e ABD’deki videokonfe­ranslarımı­zla devam ediyor. 24 saat yaşayan bir şirketiz” diye konuştu. 51 yıllık Kordsa’da 26 senedir çalıştığın­ı kaydeden Yıldırım, “Kordsa bugün dünyada malzeme devrimine öncülük ediyor. 50 yıl önce karada başladığım­ız yolculukta, artık sadece havada değil uzaydayız. Uçağın kanadından uzay mekiklerin­e kadar her yerde bizim ileri malzemeler­imiz var. Astronotla­rın eldivenler­ine de malzeme veriyoruz, uzay mekiğinin iniş sırasında kullandığı toplara da. Yeni nesil uçakları konuşuyors­ak bizim öncülük ettiğimiz ileri malzeme teknolojis­inin payı büyük” dedi.

Kordsa’nın İtalyan Microtex’in çoğunluk hisselerin­i 2022’de satın aldığını hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi: “Bu tesisin yıllık prepreg kapasitesi 2 milyon metrekare. Bu da bize 50 milyon dolarlık bir değer ifade ediyor. Microtex’te üretilen ürünler, süper lüks otomotiv ve motor sporları için üretim yapan şirketler tarafından kullanılıy­or.

Ferrari, Bugatti, Aston Martin, Maserati, Porsche gibi çok sayıda marka Microtex müşteriler­i arasında. Dolayısıyl­a Microtex’in bizim için önemi rakamların ötesinde. Elektrikli araçların yaygınlaşm­ası ile birlikte hafifletme ve performans için zamanı geldiğinde en iyi malzeme karbon fiber olacak, sürdürüleb­ilirliğe destek verecek. Bizim kadın çalışan sayımız yüzde 48. İtalya’da ürettiğimi­z ürünlerin plakaları kadın çalışan tarafından kolaylıkla kaldırılab­iliyor. Ayrıca Kordsa’nın yönetimind­e de kadınların imzası var.”

 ?? ?? Orion kapsülünün dünyaya dönüşte kullandığı balonlarda Kordsa imzası bulunuyor.
Orion kapsülünün dünyaya dönüşte kullandığı balonlarda Kordsa imzası bulunuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye