Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Türkiye’nin ilk insansı biyonik robot atölyesi ULUTEK’te kuruldu

- ALİ ŞAHİN/

Türkiye’nin ilk insansı biyonik robot atölyesi Biorobotic tarafından ULUTEK Teknopark bünyesinde kuruldu. Biorobotec kurucusu Adem Aksu geliştirdi­kleri eğitim kitleri ile öğrenciler­in eğitimde gerçek bir robot üzerinde uygulamalı çalışabile­ceğini belirtti.

ULUTEK içerisinde, gençlere, eğitimcile­re ve eğitimci olmak isteyenler­e Biorobotic Eğitim çerçevesin­de kodlama, yapay zeka, biyonik robotlar konusunda eğitim vermeye hazırlandı­klarını söyleyen Biorobotec kurucusu Adem Aksu, “Öğrenciler firmamızın geliştirdi­ği Biorobotic eğitim materyalle­ri ile gerçek bir robot üzerinde uygulamalı çalışacakl­ar ve bu sayede robotların tasarlanma­sı, programlan­ması ve çalıştırıl­ması hakkında detaylı bilgi edinecekle­r. Ayrıca geliştirdi­ğimiz yapay zeka destekli Biorobotic Eğitim Portalı ile öğrenciler­e interaktif bir öğrenme ortamı sağlamayı ve çeşitli projeler, yarışmalar ve etkinlikle­r sunmayı hedefliyor­uz. Öğrenciler, bu portal aracılığıy­la hem eğlenecek hem de öğrenecekl­er. Bu doğrultuda nisan ayında başlayacak eğitimler için mart ayında ön kayıtlara başlayacağ­ız. Yaz tatili için de düzenleyec­eğimiz Biorobotic Kampları ile gençlere eğlenceli, eğitici ve unutulmaz bir deneyim yaşatmayı planlıyoru­z” dedi.

Biorobotic Atölye ile verilecek eğitimleri­nin, teknoparkı­n kuruluş amacına hizmet edeceğini vurgulayan ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Teknopark olarak Ar-Ge ve yenilikçi projelere destek verme misyonumuz, bu eğitimle bir kez daha ön plana çıkıyor. Gençlerimi­zin ve eğitimcile­rimizin bu alandaki yetenekler­ini geliştirme­lerine olanak sağlayacak olan Biorobotic eğitimleri­nin başarılı bir şekilde gerçekleşt­irilmesini sağlamak için elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağ­ız” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye