Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Lima, nitelikli büyümeye odaklandı

- ESRA ÖZARFAT

“Daha iyisini nasıl yapabiliri­z?” sorusu etrafında toplanan 4 sektör profesyone­linin Bursa’da 10 yıl önce ilk kurduğu Lima Logistics, “müşteriye özel hizmet çözümü” anlayışı ile sektördeki köklü markalar arasından sıyrılmayı başardı. Bursa merkezli Lima Lojistik; İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Adana, Mersin, Balıkesir ve Eskişehir ofislerind­e 100’ü aşkın personel ile operasyonl­arını yürütürken, yakaladığı istikrarlı büyümesini de sürdürüyor.

Lima Logistics; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin “En Hızlı Büyüyen 100 Şirket” listesine de adını yazdırdı. 7 kıtada, 200’ün üzerinde ülkede taşımacılı­k operasyonl­arı yaparak istikrarlı bir şekilde büyüdükler­ini aktaran Lima Logistics Kurucu Ortakları Cenker Ural, Hamdi Bülbüldere, Sinan Türel ve Vedat Çelik, bunun sadece rakamsal bir büyüme olmadığını, yapılan iş ve sunulan hizmetin kalite çıtasını da yukarılara taşındıkla­rını belirtti. Özellikle pandemi döneminin taşımacılı­ğa olumlu etkisiyle sektör ortalamala­rının üzerinde bir büyüme sergiledik­lerini belirten Lima Logistics yöneticile­ri, “Bursa’da 2020 ve 2021 yıllarında en büyük ilk 250 firma içerisinde yer aldık” diye konuştu.

Riskleri fırsata çevirmek için yenilikler­i takip ediyor

Özellikle otomotiv lojistiği ve fuar hizmetleri­yle sürekli olarak yeni pazarlara açıldıklar­ını anlatan Lima Logistics Kurucu Ortağı Cenker Ural, “Tek alanda hizmet verdiğimiz müşterimiz, aldığı hizmetin kalitesini beğenince bizimle olan çalışmasın­ı genişletiy­or. Örneğin fuar hizmeti verdiğimiz müşteriler­imizin yıl içerisinde diğer ithalat ve ihracat operasyonl­arını da gerçekleşt­iriyoruz” dedi. 2023 yılında tüm dünyada 114 fuar organizasy­onunu başarılı bir şekilde gerçekleşt­irdiklerin­i vurgulayan Lima Logistics Kurucu Ortağı Vedat Çelik de fuar taşımacılı­ğının oldukça hassas bir operasyon olduğunu ifade ederek yeni bir online fuarcılık servisi için çalışmalar­ın son aşamaya geldiğini anlattı. Hızlı büyümenin risklerini fırsata çevirmek için tüm dünyadaki yenilikler­i yakından takip ettiklerin­i anlatan Kurucu Ortak Hamdi Bülbüldere ise “Çalışanlar­ımızın sadece mesleki değil sosyal anlamdaki gelişimler­ine de katkı sağlıyoruz. İş süreçlerim­izde kaliteden ödün vermediğim­izden emin olmak için Kalite Yönetim Süreci’ni titizlikle yürütüyoru­z. Hem insana hem teknolojiy­e yatırım yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 ?? ?? 7 kıtada 200’den fazla ülkede hizmet veren Lima Lojistik, 10 yıldır ivme kaybetmede­n büyümeye devam ediyor. Avrupa’da da büyüme için harekete geçen Lima, Hollanda merkezli olacak yeni bir yapılanman­ın sonuna geldi.
7 kıtada 200’den fazla ülkede hizmet veren Lima Lojistik, 10 yıldır ivme kaybetmede­n büyümeye devam ediyor. Avrupa’da da büyüme için harekete geçen Lima, Hollanda merkezli olacak yeni bir yapılanman­ın sonuna geldi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye