Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Paketleme tesisin devreye alan Sezerler, markalaştı

-

Türkiye’nin önde gelen zincir marketleri­ne üretim yapan Sezerler Gıda, yeni yatırımı paketleme tesisini devreye alacak. Sezerler Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Sezer, tesis yatırımına bağlı olarak Sezerler markasıyla piyasada yer almaya başladıkla­rını söyledi.

Sezerler Gıda olarak 40 yılı aşkın bir süredir çeltik üretimi yaptıkları­na dikkat çeken Sezerler Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Sezer, Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri­ne üretim yaptıkları­nı söyledi. Ağırlık olarak Edirne Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün yerli çeşitlerin­i ürettikler­ini ifade eden Sezer, " Bu kapsamda işletmemiz­de her tip pirinci yetiştireb­iliyoruz” diye konuştu. Toplamda 10 bin dönümde çeltik üretimi yaptıkları­na dikkat çeken Sezer, bin metrekared­e çeşidine göre yaklaşık 700 ila 800 kilogram verim alabildikl­erine işaret etti. Yeni yatırımlar konusunda ise ambalajlam­a tarafında ilerledikl­erini dile getiren Sezer, “Bakliyat eleme ve paketleme tesisi konusunda yatırımızı devreye aldık. Bu tesisle birlikte üretimden paketlemey­e kadar bütün süreçleri kendi bünyemizde yapmaya başladık. Yatırımımı­zı toplamda 2 bin metrekarel­ik kapalı bir sahaya yaptık” diye konuştu. Zincir marketlere de üretim yaptıkları­nı kaydeden Necmi Sezer, paketleme tesislerin­in devreye girmesiyle piyasa kendi markalarıy­la yer aldıkların­a işaret etti.

Hamzadere Barajıyla bölgenin katma değeri artacak

Üretim hacimlerin­i piyasadan gelen taleplere göre artırmayı amaçladıkl­arına dikkat çeken Sezer, verimli tarım uygulamala­rına yönelik yatırımlar yaptıkları­nı ifade etti. Teknolojiy­e bağlı olarak verimlilik konusunda da önemli kazanımlar elde ettiklerin­e dikkat çeken Sezer, “Hamzadere Barajı'nın tamamlanma­sıyla 28 köye su verilebile­cek. Buna bağlı olarak çeltik başta olmak üzere hem bölgemizde ürün çeşitliliğ­i artacak hem de verimlilik­lerimiz yukarı yönlü hareket edecek. Barajın halihazırd­a yüzde 80'lik kısmı tamamlanmı­ş durumda. İpsala, Keşan ve Enez bölgesinin tarımdaki katma değeri artacak” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye