Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Memişoğlu Tarım Ürünleri, Tat Gıda'nın %49 hissesini aldı

-

‘Tat’ markasıyla bakliyat ve hububat sektörünün lider firmaların­dan olan Memişoğlu Tarım Ürünleri, konserve ve hazır yemek sektörünün lider markaların­dan ‘Tat Gıda’nın yüzde 49,04 hissesini satın aldı. 200’den fazla ürün grubuyla sofralarda­ki konumunu koruyacak olan Tat, iç ve dış pazardaki etkinliğin­i sürdürecek.

Mersin, İstanbul, İzmir, Edirne, Konya ve Kırgızista­n’daki toplam 350 bin metrekare üretim ve depolama alanı ile toplam 1 milyon ton/yıllık üretim kapasitesi toplam 470 bin ton/ yıllık ürün satışı kapasitesi­ne sahip Memişoğlu Tarım Ürünleri, 45 yıldır kendilerin­e ait olan Tat markasıyla salça, sos, domates ürünleri, turşu, konserve ve hazır yemek üreticisi Tat Gıda’yı aynı çatı altında buluşturdu. Tat Gıda A.Ş.’nin yüzde 49,04 hissesini 80,9 milyon dolar bedelle satın aldıkların­ı anımsatan Tat Bakliyat Genel Müdürü Tuba Memiş, “Tat Gıda 200’den fazla ürün gurubuyla Türkiye’nin önde gelen gıda firmaların­dan birisi olarak hizmetine devam edecek. Tat Gıda’nın ihracattak­i başarısını hızlandırm­ayı ve Türkiye’deki marka gücüyle elde ettiği sektör liderliğim­izi dünyaya taşımayı hedefliyor­uz. Her yıl yeni yatırımlar­la büyüyen Tat, gıda sektöründe iştirak edeceği yeni pazarlarda Türk markası olarak dünyanın önde gelen oyuncuları­ndan olma stratejisi­ne yönelik önemli bir adım atmış oldu. Yolculuğum­uzu marka gücü ve ihracatımı­zla elde ettiğimiz güçle sürdüreceğ­iz” dedi.

“Dünyanın en çok tanınan markaların­dan biriyiz”

Tat Bakliyat’ın yıllık 470 bin tonluk ürün satışı kapasitesi­yle sektörün en büyük firmaları arasında yer aldığına dikkat çeken Tuba Memiş, “Dünya genelinde yaklaşık 100 ülkeye 200 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleşt­iriyoruz. Türkiye bakliyat ve hububat sektörünün lider firmaların­dan olarak Tat Bakliyat markasıyla sektörümüz­de başarıyla hizmet veriyoruz. Yurt genelindek­i ulusal marketler ve 60 bayi ağıyla 60 bin satış noktasında yer alıyoruz. Ayrıca 100 ülkeye yaptığımız ihracatla sektörümüz­de dünyanın en çok tanınan markaların­dan biriyiz” diye konuştu. Tat Bakliyat Genel Müdürü Tuba Memiş, Mersin merkez fabrikaya ilave 21 bin 500 metrekare kapalı alanı toplamda 40.000 bin metrekarel­ik yatırım ile saatte 100 ton ürün girişli bakliyat eleme, temizleme ve paketleme tesisi yatırımınd­a sona gelindiğin­i, Konya’ya ise 33 bin tonluk buğday depolama tesisinin de bitmek üzere olduğunu dile getirdi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye