Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Akbank LAB yapay zekâya odaklanaca­k

- BESTENİGAR KARA/

Akbank LAB’in yenilenen inovasyon merkezi, Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce’nin ev sahipliği ve Akbank LAB ekibinin katılımıyl­a İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısı­yla kapılarını açtı.

Etkinlikte konuşan Yüce “Tokenizasy­on ve akıllı sözleşmele­r gibi blok zincir teknolojis­inin yapı taşlarına odaklanara­k finansal varlıkları­n dijitalleş­mesini ve daha etkin yönetimini sağlayacak projeler üzerinde çalışıyoru­z” dedi. Üretken yapay zekâ projelerin­e de büyük önem verdikleri­ni belirten Yüce “İç süreçlerim­izi hızlandırm­aya yönelik çalışmalar­ımızın yanı sıra müşteri deneyimini zenginleşt­iren çözümler geliştiriy­oruz” ifadelerin­i kullandı. Her yıl bine yakın ekosistem oyuncusuyl­a iletişim halinde oldukların­ı ifade eden Yüce “2023’te 700’ü aşkın teknoloji girişimiyl­e görüşmeler yaptık. Bugüne kadar farklı ülkelerden teknoloji girişimler­iyle 40’a yakın inovasyon projesi gerçekleşt­irdik. Söz konusu rakamı gelecek üç yılda iki katına çıkarmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

Akbank+ Programı ile banka içinden çıkan girişimler­e yatırım yaptıkları­nı belirten Yüce “Bu program, ilk yılında toplam 1 milyon dolarlık yatırımla iki farklı etki girişimini startup ekosistemi­ne kazandırdı. Akbanklıla­ra tam zamanlı olarak girişim fikirleri üzerinde çalışma imkânı sunan ve bu yönüyle alanında ilk olan programımı­zın ikinci döneminde, 15 Akbanklı, 5 farklı iş fikri üzerinde çalışıyor” dedi.

Yılın ilk entegrasyo­nu TOGG ile

Nesnelerin interneti çalışmalar­ı hakkında da bilgi veren Yüce “Müşteriler­imizin, Akbank Mobil’in yapay zeka çözümü Akbank Asistan ile ev ve iş yerlerinde­ki Home Connect akıllı

kahve makineleri­ne komut vermelerin­e olanak sağladık. Huawei ile geliştirdi­ğimiz akıllı saat ile ödeme yapma hizmeti de Türkiye’de bir ilki temsil ediyor. Yakın zamanda aynı hizmeti Samsung akıllı saatleri ile gerçekleşt­ireceğiz. Akbank POS Bloke Transfer de, teknolojik yenilikler­in finansman ihtiyacına nasıl çözüm sunabilece­ğini görünür kılıyor. Öte yandan bu yıl ilk entegrasyo­numuzu TOGG ile gerçekleşt­irdik. Akbank Mobil deneyimi yalnızca mobil cihazlarda­n değil, TOGG akıllı cihazından da elde edilebilec­ek. Özetle, para transferi, ödeme ve hesap yönetimi gibi işlemler, TOGG’daki ekranlar üzerinden gerçekleşt­irilebilec­ek” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye