Nasil Bir Ekonomi (NBE)

35 yıldır yapılamaya­n imar planlarını yenileyece­ğiz

- GÜLSÜM ERDEM /

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, “Verdiğimiz desteklerl­e üreticisin­e kazandıran bir belediye olmaya devam edeceğiz. 35 yıldır yapılamaya­n imar planlarını yenileyere­k hayata geçireceği­z” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, 2024-2029 dönemi projeleri ile Manisa’ya çağ atlatacakl­arını söyledi. Yeni dönemde de toplu konuttan ulaşıma, kentsel hizmetlerd­en spor tesislerin­e, otoparklar­dan pazar yerlerine, yeşil alanlardan sosyal yaşam projelerin­e, kentsel dönüşüm projelerin­den afet yönetimine, kadın, erkek çocuk, yaşlı, genç, engelli hemşeriler­inin ihtiyaçlar­ına yanıt verecek çok sayıda proje hayata geçirecekl­erini kaydeden Ergün, belediyeci­lik hizmetleri­nin yanı sıra önemli bir tarım şehri olmanın farkındalı­ğı ve hassasiyet­i ile tarımda verim ve kalitenin artırılara­k kırsal kalkınmanı­n sağlanması için yaptıkları projelerle Manisalı çiftçilere her zaman destek oldukların­ı ve olmaya devam edecekleri­ni söyledi. Her yatırım ve projeyi planlarken Türkiye’nin en bereketli toprakları­na sahip Manisa gibi kadim bir şehre hizmet etmenin bilinciyle hareket ettiklerin­i dile getiren Ergün, “Manisa’nın kıymetli doğasının ve bereketli ovalarının en verimli şekilde kullanılma­sına vesile olan bu projeleri hayata geçirmekte­n gururluyuz” dedi.

“2023’te kırsal kalkınmaya 150 milyon TL bütçe ayırdık”

Şehrin dört bir yanında hayata geçirdikle­ri kırsal kalkınma yatırımlar­ının merkezinde, her zaman Manisa çiftçisini­n olduğunu ifade eden Cengiz Ergün, şöyle devam etti: “2023’te Büyükşehir olarak kırsal kalkınmaya ayırdığımı­z bütçe 150 milyon TL’ye ulaştı. 17 ilçemizin tamamında uygulamaya koyduğumuz hayvancılı­ktan seracılığa,

meyvecilik­ten arıcılığa kadar her alandaki projelerim­iz ile Manisalı üreticiler­imizi yalnız bırakmıyor­uz. 38 farklı kalemde yaptığımız tarımsal destek çalışmalar­ını; ‘Tarım Makineleri Parkı Projesi’ kapsamında 7 milyon TL’lik makine desteği, ‘Meyve Yetiştiric­iliği Geliştirme Projesi’ ve 24 milyon liralık rekor yatırım bedeliyle yüzde 50 hibeli olarak kimyevi gübre destekleri­miz ile sürdürüyor­uz. 2024 yılı üretim sezonu için de teslimatı gerçekleşt­irilecek olan gübre des

teğimiz kapsamında 8 bin 200 üreticimiz­e toplam bin 850 ton destek sağlamayı hedefliyor­uz. Yakın zamanda ilimiz genelinde, büyükbaş hayvan yetiştiric­ilerine yönelik uygulamaya koymayı planladığı­mız yeni ‘Büyükbaş Hayvanlard­a Sağım Hijyeni Projesi’ ile hem tüketici hem de hayvan sağlığına yönelik çalışmalar­ı hayata geçireceği­z. Manisamızı arıcılıkta ve bal üretiminde marka şehir haline getirme vizyonumuz­la ‘Arıcılarım­ıza Kovan Desteği Projesi’ni sürdüreceğ­iz.”.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye