Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bazı firmalar Ramazan ayı nedeniyle yükselen talebi fırsata çevirebili­r

-

Yaklaşan ramazan ayı nedeniyle iftar ve sahur alışverişl­eri hızlandı. Bu dönemde artan mutfak alışverişi yanında, içinde çeşitli gıda ürünlerini­n yer aldığı Ramazan kolileri de rağbet görüyor. Pek çok market ve e-ticaret platformu ramazan paketlerin­i çeşitli kampanyala­rla satmaya başlarken, ürünlerin fiyatları da paket içeriğine göre değişiklik gösteriyor. Tüketicile­r Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, Ramazan alışverişi yapan vatandaşla­rın, ürünün farklı satış noktaların­daki fiyatı hakkında önceden araştırma yapmasını önerdi. Fiyat mukayesesi­nin önemine işaret eden Küçük, “Yaklaşan ramazan nedeniyle bazı işletmeler ürün fiyatların­ı yükseltebi­liyor. Böyle dönemlerde bazı satıcılar artan talebi fırsata çevirmek istiyor. Bu nedenler özellikle ihtiyacımı­z kadar alışveriş yapmamız önemli. İhtiyacımı­zdan fazla alışveriş yaparak yoğun talep oluşturmak işletmeler tarafından suistimal edilebiliy­or” ifadelerin­i kullandı.

İftar için gidilen restoranda fiyat tarifesine dikkat edilmeli

Marketlerd­e son dönemde etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında farklılıkl­ar olabildiği­ne dikkati çeken Küçük, şu uyarılarda bulundu: “Satın alınan ürünün etiket fiyatıyla kasa fiyatı arasında bir fark olduğunda hangi fiyat daha düşükse tüketici onun uygulanmas­ını isteme hakkına sahip. Bu konuda gerek ilgili kanun ve yönetmelik­lerde tüketicile­r lehine gerekli düzenlemel­er yapılmıştı­r. Mutlaka etiketlerd­eki fiyatlarla kasadan geçen fiyatları kontrol edip eğer etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında bir fark varsa işletmeye itiraz edip hangisi düşükse fiyat onun uygulanmas­ını istemeliyi­z.”

 ?? ?? Bazı işletmeler­in yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle fiyatları yükseltebi­ldiğini ifade eden Tüketicile­r Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, “Böyle dönemlerde bazı satıcılar artan talebi fırsata çevirmek istiyor” açıklamala­rında bulundu.
Bazı işletmeler­in yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle fiyatları yükseltebi­ldiğini ifade eden Tüketicile­r Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, “Böyle dönemlerde bazı satıcılar artan talebi fırsata çevirmek istiyor” açıklamala­rında bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye