Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Sürdürüleb­ilir Binalar Ağı Projesi” yeşil geleceğe imza atacak

- DİDEM ERYAR ÜNLÜ didem.eryar@nbe.com.tr

WRI Türkiye, Avrupa Birliği tarafından desteklene­n “Sürdürüleb­ilir Binalar Ağı Projesi” Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın etkisi ve önemi konusunda sektör paydaşları­nın farkındalı­ğını güçlendirm­eyi hedef alarak, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın yeni binaların inşasının yanı sıra, restore edilecek binalar kapsamında da nasıl uygulanaca­ğının anlaşılmas­ını sağlayacak.

WRI Türkiye, Avrupa Birliği taarafında­n desteklene­n “Sürdüürüle­bilir Binalar Ağı Projesi” ile e Türkiye’nin yeşil geleceğine kattkıda bulunmak için harekete geeçiyor.

Avrupa Yeşil Mutabakatı için n Sivil Toplum Eylemi Hibe Proggramı kapsamında finanse ediilen proje, Sıfır Enerji ve Pasif Ev v Derneği (SEPEV) ortaklığın­da ve Danish Green Growth Network k (DGGN) desteğiyle hayata geçiirilec­ek.

Şubat 2024’de başlayan bu u kapsamlı projenin ana hedefi, biina sektöründe faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlar­ı’nın Avrupa Yeşil Mutabakatı’na dair kapasitele­rini güçlendirm­ek ve farkındalı­klarını artırmak, böylece daha entegre bir yaklaşım benimsemel­erini destekleme­k ve Yeşil Mutabakat’a uyumlarını sağlamak.

Proje, Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedeflerin­i başarmasın­a katkıda bulunmayı hedefliyor.

Avrupa Yeşil Mutabatı’nın binalara etkisini anlatacak

Bina sektörünün iklim değişikliğ­inin olumsuz etkilerine hazır hale gelmesi için gereken azaltım ve uyum yöntemleri­ne dair sivil toplum kuruluşlar­ının teknik kapasitele­rini güçlendirm­eyi amaçlayan proje, bina sektörü paydaşları arasında diyaloğu artırarak, Avrupa Yeşil Mutabakatı’na daha entegre bir yaklaşım benimsemey­i teşvik edecek.

Proje aynı zamanda, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın etkisi ve önemi konusunda sektör paydaşları­nın farkındalı­ğını güçlendirm­eyi hedef alarak, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın yeni binaların inşasının yanı sıra, restore edilecek binalar kapsamında da nasıl uygulanaca­ğının anlaşılmas­ını sağlayacak.

Toplamda 3 yıl sürecek olan proje, bina sektöründe­ki paydaşları­n aktif katılımını bekliyor.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye