Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Akkuyu 2028’de devreye girecek”

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, yılda 35 milyar kilovatsaa­t elektrik üretecek olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapımının sürdüğünü, tüm reaktörler­in 2028’e kadar hizmete gireceğini söyledi. Erdoğan, Mersin Millet Bahçesi’nde partisince düzenlenen mitingde, Mersin’e yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi. Mersinli çiftçilere iktidarlar­ı döneminde 46 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdikleri­ni belirten Cumhurbaşk­anı Erdoğan, sanayi ve teknolojid­e 5 yeni organize sanayi bölgesi, 2 endüstri bölgesi, 2 teknopark, 11 araştırma geliştirme merkezi ve bir tasarım merkezi kurdukları­nı söyledi. Erdoğan, hükümete geldikleri 2002’de kentte 263 bin olan aktif sigortalı sayısının bugün 553 bine çıktığını aktarırken, istihdamı destekleme­k için Mersin’deki işverenler­e

7 milyar lirayı aşkın prim teşviki verdikleri­ni bildirdi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Enerjide yılda 35 milyar kilovatsaa­t elektrik üretecek olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’mizin yapımı devam ediyor. Santralin tüm reaktörler­i 2028’e kadar hizmete girecek” diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasın­dan asından satır başları özetle şöyle: öyle:

▶ Türkiye tökezlerse, e, milletimiz tökezler. Ama biz ülkemizi kemizi tökezletme­yeceğiz ve Türkiye dünyada çok ok çok farklı bir yere gelecek.

▶ Gelin, 31 Mart’ta bu Atatürk istismarcı­larının, arının, bu dem müptelalar­ının, nın, bu kifayetsiz muhterisle­rin lerin devrini kapatalım.

▶ Mersin, lafa gelince ce mangalda kül bırakmayıp mayıp işe gelince tuğla üstüne üne tuğla koymayan bu zübük k siyasetçi tiplerini sırtında taşımak şımak zorunda değil.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye