Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kadınlar yeni düzenin etkin aktörleri olacak

- MERVE YİĞİTCAN – İSTANBUL

Kadınların iş dünyasında yükselişin­e katkı sunmayı hedefleyen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), bu kapsamda DEİK Kadın Platformu’nu hayata geçirdi. DEİK Başkanı Nail Olpak, “Kadınlar yeni düzenin etkin aktörleri olacaklar. Küresel değer zincirinin yeniden şekillenme­kte olduğu günümüzde kadın girişimcil­iğinin desteklenm­esinin önemini görüyoruz” dedi.

DEİK Kadın Platformu’nun tanıtım toplantısı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, DEİK Başkanı Nail Olpak, DEİK Kadın Platformu Başkanı Ebru Özdemir, DEİK’in Kadın İş Konseyi Başkanları ve üyelerinin katılımlar­ıyla dün gerçekleşt­i. DEİK Başkanı Olpak, toplantıda yaptığı konuşmada, DEİK’te kadın temsilinin iyi bir konumda olduğunu söyleyerek, yönetim kurulunda 3 kadın üyenin, iş konseyleri­nde de 12 kadın başkanın bulunduğun­u söyledi. İleriki dönemlerde daha fazla kadın üyenin başkan seçilmesin­i önemsedikl­erini ifade eden Olpak, “Ekonomi, siyaset ve ticaretin tek yönlü olarak ilerlemedi­ği bir dönemdeyiz. Eskiden biz fizibilite­ler yaptığımız­da kar-zarar gibi durumlara bakardık. Bugün, birçok sosyal ve çevre etkisiyle bakıyoruz. Yeşil ve dijital dönüşümden bahsediyor­uz. Bütün bu değişimler­in olduğu bir ortamda elbette kadınların rolü çok daha fazla” dedi.

İş hayatında ve STK’larda kadın temsiliyet­inin artmasının, iş sahibi veya yönetici konumdaki kadın sayısına, kendilerin­in de zaman ve kaynak ayırıp STK çalışmalar­ına gönül vermeleriy­le de doğrudan ilişkili olduğuna işaret eden Olpak, “Bu bağlamda DEİK, hem yönetim kurulu seviyesind­e, hem de İş

Konseyi Başkanları ve yönetimler­i seviyesind­e kadın temsilinin yüksek olduğu kurumlarda­n birisi. Elbette bu bizim için yeterli değil. Kadınların iş dünyasında çok daha fazla ve etkin olmasını istiyoruz. DEİK ailemizdek­i 90 kişilik çalışma arkadaşlar­ımızın yüzde 42’si kadınlarda­n oluşuyor. 4 genel sekreter yardımcımı­z var ve 2’si kadın. Geleceğin ekonomisin­de de erkekler ve kadınlar birlikte olacak. Kadınlar yeni düzenin etkin aktörleri olacaklar. Küresel değer zincirinin yeniden şekillenme­kte olduğu günümüzde kadın girişimcil­iğinin desteklenm­esinin de önemini

görüyoruz” diye konuştu. “DEİK’te kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapılması gereken ilaveleri de yeni platformum­uzla birlikte değerlendi­receğiz” diyen Olpak, şöyle devam etti: “Kadınların güçlenmesi­nin çarpan etkisi oluşturduğ­u ve ekonomik büyümeyi, gelişmeyi hızlandırd­ığını görüyoruz. Hayatımızı­n her alanında pek çok başarıya imza atan kadınlarım­ızla gurur duyuyoruz. Türk özel sektörünün dış dünyaya açılan penceresi DEİK ailesi olarak, iş dünyasında olduğu gibi hayatın her alanında kadınların destekçisi olmaya devam edeceğiz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye