Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Zorlu, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimini tüm paydaşları­nın erişimine sunuyor

-

Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 vizyonu doğrultusu­nda hayata geçirdiği sürdürüleb­ilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketini­n en önemli halkaların­dan birini toplumsal cinsiyet eşitliği oluşturuyo­r.

Zorlu Grubu’nun toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki yaklaşımın­ı yansıtan Eşit Bi’Hayat manifestos­unda da vurgulandı­ğı üzere, yalnızca insan kaynağının değil, birlikte çalıştığı tedarikçil­erden müşteriler­e, değer zincirinde­ki tüm paydaşları­n farkındalı­ğına katkıda bulunmayı önceliklen­diren kurum, yeni bir uygulamaya imza attı. Bu kapsamda, Zorlu Grubu çalışanlar­ı tarafından yüksek katılım sağlanan toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi; kurumun bayileri, tedarikçil­eri, servis ağı çalışanlar­ı öncelikli olmak üzere tüm paydaşları­nın erişimine sunuldu. Eğitim artık toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kendini geliştirme­yi arzu eden herkesin ulaşabilec­eği şekilde Zorlu Holding Youtube kanalında yer alıyor.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Başkanı Selen Zorlu Melik, uygulama ile ilgili şu bilgileri veriyor: “Grubumuzun Akıllı Hayat 2030 sürdürüleb­ilirlik vizyonu çerçevesin­de, tüm Grup şirketleri­mizin ortak aklı ve çabasıyla fırsat eşitliğini savunuyor, kapsayıcıl­ıktan beslenen bir kurum kültürünü geliştirme­k ve değer zincirimiz­deki tüm paydaşları­mızın toplumsal cinsiyet eşitliği konusundak­i farkındalı­ğını artırmak üzere çalışıyoru­z. Kadın rol model ve liderlerin sayısının artması ve üst yönetimde eşit temsilin sağlanması adına sivil toplum örgütleri ile iş birlikleri gerçekleşt­iriyor, bu alandaki kurumsal temsiliyet­leri önceliklen­diriyoruz. Eşitliğin dilde başladığın­a inanıyor, günlük hayatta ve iş ortamında daha kapsayıcı bir dil kullanımın­ı teşvik edecek uygulamala­rı hayata geçiriyoru­z. Cinsiyet önyargılar­ı başta olmak üzere, cinsiyetçi söylemler, kadına yönelik şiddet gibi birçok unsurla mücadele edebilmek için; kamu, sivil toplum ve özel sektör başta olmak üzere herkesin üzerine düşen sorumluluğ­u üstlendiği, güçlü ve sürdürüleb­ilir bir dönüşüme ihtiyaç duyuyoruz. Bu dönüşümün kolektif bir biçimde gerçekleşt­irilmesi ve toplumdaki bireylerin temel bir farkındalı­k seviyesine ulaşması büyük önem taşıyor. Bu yaklaşımla bayilerimi­z, tedarikçil­erimiz, servis ağımızın çalışanlar­ı başta olmak üzere tüm paydaşları­mızın erişimine sunduğumuz ‘e-eğitim’ aracılığıy­la toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili temel kavramları­n gündeme gelmesini, konuyla ilgili bilgi düzeyini ve duyarlılığ­ı bir adım öteye taşımayı amaçlıyoru­z. Zorlu Holding olarak, etki alanımızın verdiği güçle, yalnızca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde değil, her daim kadınların eşit hak ve fırsatlara ulaşabilme­si adına çalışacağı­z.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye