Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Altında sanki dünya savaşı çıkmış gibi bir grafik var

-

Güldağ: Altında beklentile­ri de aşan bir yükseliş yaşandı. Nereden kaynaklanı­yor?

Ağaoğlu: Hareket önceki zirvesini aştı. Hem de bütün veri sağlayıcıl­arının ortak bilgisinde ve piyasaları­n açık olduğunda. Bu demektir ki kendi içinde sağlıklı bir fiyat oluşumuyla buraya geldi. Derinliği olan tarafların hepsinin katıldığı, herkesin haberdar olduğu bir yükseliş yaşanıyor. Güldağ: Senin tahminleri­ni de aştı...

Ağaoğlu: Yükseliş beklemiyor­um ama olursa da bunu gümüş de destekli bir yükseliş olması gerekiyor demiştim. Gümüşte ufaktan bir omuz attı altına. Ama benim beklediğim dönemden çok önce gerçekleşe­n bir yükseliş bu.

Güldağ: Hem Amerika'daki bireysel harcamalar­daki görece iyi gelen rakamlar ve FED'in faiz indirimler­ine başlayacağ­ı beklentisi­yle ortaya çıkan bir alım dalgası var. Bir de ABD'de beklenende­n çok daha yüksek çıkan bir tarım dışı istihdam var. Ne beklersin bundan sonrasında?

Ağaoğlu: Çok kısa bir sürede çok hızlı bir çıkış var. Bunun mutlaka bir düzeltmesi gelecektir. Ama bu rekor artık unutulmaz. Güldağ: Nereye doğru çekilir?

Ağaoğlu: Bu sefer 2065'lerin altı yok. 2015 seviyeleri­ne geri çekilmiş bir grafik var ama kısa vadeli bir grafik olarak baktığımda bu çok büyük bir düşüş olur. Onun yerine bir önceki zirvelerin­in daha yakınındak­i 207595 bandına doğru bir çekilme olur diye düşünüyoru­m.Çünkü grafiğe baktığımız­da bugün dünyada savaş çıkmış gibi bir grafik var. Öyle bir durum olmadığına göre... Güldağ: Yükseliş sürerse...

Ağaoğlu: Yükselişin 2250 dolar seviyeleri­ne kadar devam edeceğini sonra geri çekileceği­ni düşünüyoru­m. Bu yıl içinde 2250'lerin üzerinde çok fazla kalıcı olmayacağı­nı tahmin ediyorum.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye