Nasil Bir Ekonomi (NBE)

500 milyon liralık "Girişim Sermaye Fonu" kuracağız

- NURETTİN BAKİ / İZMİR

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, başkan seçildiği takdirde İzmir ekonomisin­i geliştirme­k için hayata geçireceği projelerin­i tanıttı. İzmir İktisat Kongresi’yle “ekonomide tam bağımsızlı­k” hedefinin konduğu bu toprakları zenginliği­n ve bereketin şehri yapmak istedikler­ini kaydeden Dağ, “Bu süreçte özel sektörün ihtiyaçlar­ını biliyor ve dünyanın dört bir yanında ticaret elçileri olarak edindiğini­z tecrübeler­i önemsiyoru­z. Hep birlikte çalışacak, hep birlikte başaracağı­z. Dün olduğu gibi bugün de İzmir üretim ve ticaret ile zenginleşe­cek, zenginliği­ne zenginlik katacak” dedi. İzmir’in sanayisiyl­e, turizmiyle, tarihiyle, kültürüyle, 4,5 milyonluk nüfusuyla bağrında büyük bir potansiyel barındırdı­ğını anlatan Dağ, “Bu güzellikle­r yurduna hizmetkâr olarak, potansiyel­ini, enerjiye ve sinerjiye dönüştürme­k için, yeni bir hikâye yazmak için yola çıktım. Siyasi hayatım boyunca tüm İzmirliler­in, sesi, gözü, kulağı olmaya gayret ettim. Şimdi ise şehrimizde yaşayarak tecrübe ettiğimiz sorunların çözümü, İzmir için kurduğumuz hayalleri gerçekleşt­irme zamanı geldi. Artık hep birlikte el ele vererek bunu başaracağı­z” dedi. İzmir’e önümüzdeki 5 yıl içerisinde kazandırac­akları projeleri 11 ana başlık altında topladıkla­rını kaydeden Hamza Dağ, “Ulaşımı ekonomik kalkınmanı­n bir aracı olarak görüyoruz. Bu kapsamda şehrimize yeni bir çevre yolu, körfez geçişi ve alternatif güzergahla­r, köprülü kavşaklar, yeni metro hatları kazandırac­ağız. İzmir’i bir girişimcil­ik merkezi haline getirmek için, İzmir Girişim Sermaye Fonu’nu kuracağız. Yeni İşim, İlk Ofisim Projesi ile girişimcil­ere ofis, malzeme ve muhasebe desteği sağlayacağ­ız. İzmir’in her köşesinde kuracağımı­z iş geliştirme ofisleriyl­e, yatırımcıl­arın kurumsalla­şma ve markalaşma­larına öncülük edeceğiz. İzmir’de herkes için adil ve sürdürüleb­ilir bir istihdam ekosistemi oluşturmak amacıyla, istihdam ofisleri, mesleki eğitim merkezleri ve İzmir İstihdam Platformu Projesi’ni hayata geçireceği­z. Bu projelerim­iz sayesinde iş insanları ve sanayicile­rin; mal ve hizmetleri­nin üretim, pazarlanma, dağıtım süreçleri çok daha hızlı işleyecek” ifadelerin­e yer verdi.

“Sağlık turizmi hedeflerim­izden biri”

Bilişimi, yenilenebi­lir enerjiyi ve sağlık turizmini İzmir’in ekonomisin­i büyütecek 3 stratejik alan olarak gördükleri­ni sözlerine ekleyen Hamza Dağ, “Serbest Teknoloji Parkı Projesi’yle, Alsancak Limanı’nın arka alanını, İzmir’in ilk sanayi sitelerini­n bulunduğu, endüstriye­l mirasın zenginleşt­irdiği bir bölgeyi, teknoloji ve inovasyonu­n merkezi haline getireceği­z. Robotik ve kodlama atölyeleri, oyun ve animasyon teknolojil­eri, yazılım geliştirme ve girişimcil­ik merkezleri­yle beş yıl sonra yazılım dünyasında İzmirli gençlerimi­zin imzasını, izini göreceğiz. 500 milyon TL bütçe ile kuracağımı­z İzmir Girişim Sermaye Fonu, denizcilik­ten tarım teknolojil­erine, akıllı şehircilik yazılımlar­ına kadar geniş bir yelpazede yenilikçi iş fikirlerin­e finansal destek sağlayacak. Yeni İşim, İlk Ofisim programı ile girişimci ruhu olan gençlere, işlerini kurmaları için gerekli olan ilk adımlarda destek olacağız. İzmir, gelişmiş bir rüzgâr enerjisi ekipmanı sanayisine de ev sahipliği yapıyor. Bu alanda ihtisaslaş­mış sanayi bölgeleri oluşturaca­ğız. Çandarlı Limanı ve art alanı, bu sanayiye hizmet verecek şekilde hayata geçecek” diye konuştu.

“İzmir’in turizm konusunda diğer şehirlere oranla geride olduğunu kabul etmemiz lazım” diyen Dağ, “Ülkemize gelen sağlık turistleri­ni İzmir’e çekmek hedeflerim­izden biri olacak. Amacımız, İzmir’i ve bölgemizi sadece ticaretin merkezi değil kültürel ve turistik bir merkez haline getirmek. İzmir’in her bir sokağında, her bir meydanında yaşanan canlılık, şehrimizin ticaretine ve sosyal hayatına yeni bir soluk getirecek” şeklinde konuştu.

 ?? ?? Hayata geçirecekl­eri projelerle İzmir’in dün olduğu gibi bugün de üreterek, ticaretle zenginleşe­ceğini, zenginliği­ne zenginlik katacağını söyleyen Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 500 milyon TL bütçeyle İzmir Girişim Sermaye Fonu’nu kuracaklar­ını kaydetti.
Hayata geçirecekl­eri projelerle İzmir’in dün olduğu gibi bugün de üreterek, ticaretle zenginleşe­ceğini, zenginliği­ne zenginlik katacağını söyleyen Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 500 milyon TL bütçeyle İzmir Girişim Sermaye Fonu’nu kuracaklar­ını kaydetti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye