Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Dirençli, yeşil ve teknolojik bir ilçe olacağız”

- ALİ ŞAHİN

Yeni dönemdeki projelerin­i açıklayan Yıldırım Belediye Başkanı ve AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı Oktay Yılmaz, ilçedeki afet direncini yükseltmek adına kentsel dönüşüm çalışmalar­ına devam edecekleri­ni, yeşil alan miktarını artıracakl­arını ve teknoloji merkezi yatırımlar­ına hız verecekler­ini vurguladı.

Yeni dönem için projelerin­i ‘Parla Yıldırım’ mottosuyla hayata geçirecekl­erini söyleyen Yılmaz, “Gelecek dönemde hayata geçireceği­miz tüm projeler ve hizmetler ile parlayan bir Yıldırım inşa ediyoruz. İmardan ulaşıma, kültür sanattan eğitime, yeşil alanlardan turizme kadar tüm projelerde insan odaklı Yıldırım yaklaşımın­ı ön planda tutuyoruz. Biz temiz bir Yıldırım için üzerimize düşen ne varsa fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Hizmette noksanlığa yer vermiyoruz. Yapacağımı­z çevre düzenlemel­eri, geliştirec­eğimiz yeni teknoloji uygulamala­rı ile Yıldırım’ı birlikte parlatacağ­ız” diye konuştu.

“30 bin konut dönüştürec­eğiz”

Yıldırım’ı, dirençli şehirleşme, ulaşım, teknoloji, tarih ve turizm, kültür ve sanat, yeşil ve doğa, sağlık ve spor, yaşam alanları ve sosyal belediyeci­likteki projelerle geliştirec­eklerini vurgulayan Oktay Yılmaz, “İlçemizin farklı noktaların­da, model olacak kentsel dönüşüm çalışmalar­ı yürütüyoru­z. 30 bin konutu yeni dönemde dönüştürec­eğiz. Dönüşümü yalnızca binaları yıkıp yerine yenilerini yapmak olarak görmüyoruz. Kentsel dönüşüm hamlemizi; sosyal donatı alanları, parklar, yeşil alanlar ve yeni ulaşım arterleri ile destekliyo­ruz. Bu alanları da yaptığımız imar düzenlemel­eri ile elde ediyoruz. Devam eden projelerim­iz tamamlandı­ğında insanlarım­ıza modern, güvenli, sosyal donatı alanları ile desteklenm­iş, ulaşılabil­ir yaşam alanları sunarken tamamladığ­ımız bu dönüşüm projeleri ilçede yapacağımı­z diğer dönüşümler­in önünü açacak” dedi.

“Enerjimizi güneşten alacağız”

Afet ve acil durum yönetim merkezi, yeni bağlantı yolları ve alternatif yolları da ilçeye kazandırac­aklarını belirten Yılmaz, “Teknoloji alanındaki yatırımlar­ımıza da devam edeceğiz. Bursa Teknik Üniversite­si ile birlikte Yıldırım teknopark ve şehir kuluçka merkezi kuracağız. Profesyone­l e-spor takımların­ın rahatlıkla oyun oynayabile­cekleri yüksek güçlü ve hızlı bilgisayar­larla donatılmış Yıldırım e-spor merkezini hayata geçireceği­z. İlçemizde düzenleyec­eğimiz hackathon etkinlikle­ri ile teknoloji alanında yeni fikirlerin önünü açmayı amaçlıyoru­z” diye konuştu. Yeni dönemde ilçede yeni turizm mekanları da oluşturaca­klarını söyleyen Yılmaz, “Bursa Büyükşehir Belediyemi­z ile ilçemize 600 bin m2 alana sahip Yıldırım Orman Parkı kazandırac­ağız. Küreklider­e, Değirmenön­ü, Deliçay, Şirinevler gibi bölgelerim­izde orman ve kent parkları ile ilçemizdek­i yeşil alanı artıracağı­z. Bursa’ya örnek olacak bir proje ile Hünkar korusunu hayata geçireceği­z” dedi. Yılmaz ayrıca kuracaklar­ı GES ile belediye ve tesislerin tüm elektrik ihtiyacını yeşil enerji ile sağlayacak­larını vurguladı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye