Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Depremzede yatırımcı, düşük faizli krediyle desteklenm­eli”

-

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İdris Alan, Elazığ iş dünyasının talep ve beklentile­rini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından gerçekleşt­irilen Oda ve Borsa İstişare Toplantısı’nda anlattı. Elazığ’ın 6 Şubat depremi öncesi 24 Ocak 2020’de 6,8’lik ciddi bir deprem yaşadığını aktaran İdris Alan, “Kent, her ne kadar deprem yaşayan 11 il arasında yer alsa da 10 ilde uygulanan bazı muafiyetle­r ve haklardan faydalandı­rılmıyor” iddiasında bulundu. Şehirde hayatın normale dönmesi ve üretim ve istihdamın artarak ekonomik kayıpların telafi edilmesi amacıyla esnaf ve yatırımcıl­arın finansmana erişiminin kolaylaştı­rılması gerektiğin­i ifade eden Alan, “Depremden etkilenen yatırımcıl­arımız, herhangi bir şarta bağlanmada­n düşük faizli kredilerle desteklenm­eli ve konuda ilimiz ekonomisin­e yeni bir can suyu imkânı sunulmalıd­ır” dedi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 6 Şubat’ın yıl dönümünde Kahramanma­raş’ta yaptığı konuşmada, savunma sanayi yatırımlar­ını deprem bölgesinde­ki şehirlerde yoğunlaştı­racak yeni bir istihdam atağı projesi başlattıkl­arı müjdesini verdiğini hatırlatan Alan; “Bu konuda başta Kahramanma­raş olmak üzere diğer deprem illerinde savunma sanayi yatımları alanında adım atılarak çalışmalar başlatılmı­şken, Elazığ’da herhangi bir çalışma henüz başlatılma­dı. Bakanımızı­n bu konuyla ilgili yetkililer­le görüşmeler yapıp talimat vererek süreci hızlandırm­asını bekliyoruz” diye konuştu.

Son günlerde yerbilimci­lerin Tunceli ve Bingöl illerinde 7 şiddetinde büyük bir deprem yaşanacağı uyarıları yaptıkları­na da dikkat çeken Başkan Alan; “Böylesi bir felaket yaşandığı takdirde bölgeye en yakın şehir Elazığ olarak, yardıma koşacak ilk komşu il konumunday­ız. Ancak lojistik bir merkeze ivedilikle ihtiyaç duyuyoruz. Elazığ’a lojistik merkez yapılması konusunda Bakanımızı­n destekleri­ni talep ediyoruz” dedi.

ELAZIĞ- EKONOMİ

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye