Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İnegöl’ün çehresini 154 proje ile değiştirec­eğiz

- ESRA ÖZARFAT /

İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alper Taban, yeni döneme dair projelerin­i 10 ana başlık altında açıkladı. Taban, İnegöl’ün kuruluşunu­n 154’üncü yılı dolayısıyl­a İnegöl’ün çehresini değiştirec­ek, 7’den 70’e tüm şehre hitap edecek 154 proje hazırladık­larını söyledi.

Alper Taban’ın yol haritasınd­a başta kentsel dönüşüm olmak üzere; “Şehirleşme ve Kent Estetiği, Ulaşım, Altyapı, Afet Yönetimi, Çevre ve İklim Uyumlu Şehir, Eğitim ve Spor, Akıllı ve Dijital Kent, Yerel ve Kırsal Kalkınma, Sosyal Sorumluluk, Kültür, Sanat ve Turizm” başlıkları yer aldı. 2035 yılında İnegöl’ün tahmini nüfusunun 500 bin olacağını ifade eden Taban, bu noktada ulaşımda artacak yükü çözebilmek için Kuzey Çevre Yolu yapacaklar­ını, toplu ulaşımı güçlendire­cek adımlar atacakları­nı ve 250 noktada toplam 10 bin araçlık otopark yapacaklar­ını ifade etti. Mevcut stadyumun 3 katı daha büyük kapasiteli bir İnegöl Stadyumu’nu ilçeye kazandırac­aklarını kaydeden Taban, projeyi Spor Bakanlığı ile birlikte gerçekleşt­irecekleri­ni söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmalar­ı kapsamında 5 yıl içerisinde 10 bin konutun dönüşümünü sağlayacak­larını anlatan Taban, “Şehrimizde 1999 yılı ve öncesine ait yapıları dönüştürec­eğiz. 1000 adet sosyal konutu Bursa Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçireceği­z. Etaplarla birlikte tarihi çarşıyı canlandırı­p “Çarşı AVM” projesini hayata geçirmek istiyoruz. Farklı lokasyonla­rda yeni meydanlar tasarladık. Hepsinin projesi hazır” dedi.

Girişimcil­ik merkezi kurulacak

Afet yönetimi konusunda da adımlar atacakları­nı ve bir Afet Yönetim Merkezi kuracaklar­ını vurgulayan Alper Taban, kente bir de lojistik depo kazandırac­aklarını aktardı. Yeni dönemde 1 milyon metrekare yeşil alan planladıkl­arını dile getiren Taban, ilçedeki hava kirliliğin­i azaltmaya yönelik “Hava Kalitesi İzleme ve Değerlendi­rme Ağı” uygulaması­nı da hayata geçirecekl­erini bildirdi. İzleme ve Değerlendi­rme Merkezi ile şehrin dijital ikizini oluşturma üzerinde çalıştıkla­rını anlatan Taban, bu sayede ilçenin her noktasına hızlı bir ulaşım sağlayacak­larını vurguladı. İnegöl’ün bir girişimci ilçesi olduğunun altını çizen Taban, “Benim yeni bir projem var, diyen her genç Girişimcil­ik merkezine gelip fikir alabilecek. Yeni markalar buradan doğacak. Ayrıca yeni bilim merkezleri­ni bakanlığım­ızın destekleri­yle ilçemize kazandırac­ağız. KİM-O Projesi ile gençlerimi­zin iş isteklerin­i ve kariyer hedeflerin­i deneyimli kişilerle değerlendi­rip onlara yardımcı olmaya devam edeceğiz” bilgisini verdi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye