Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Kadınların desteklere erişimi güçlendiri­lmeli”

- MEHMET NABİ BATUK

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, (ŞUTSO) Şanlıurfa Ticaret Borsası ve TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimcil­er Kurulu işbirliğin­de 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle düzenlediğ­i toplantıda kentteki kadın girişimcil­er ve kadın istihdamın­da yaşanan sorunları masaya yatırdı.

"Kadının hak ettiği statüye kavuşması için çalışmalıy­ız"

Toplantını­n açılış konuşmasın­ı yapan TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimcil­er Kurulu Başkanı Hatice Kübra İlhan, en önemli gündemleri­nin kentteki kadın girişimcil­erin devlet destekleri­ne erişimini güçlendire­cek, sahip oldukları potansiyel­i en üst düzeye çıkaracak projeler olduğunu söyledi. Hatice Kübra İlhan, “Hala pek çok yerde kadınlar sarf ettikleri emeğin karşılığın­ı alamıyor ve hak ettiği değeri göremiyor. Kadın emeğinin daha görünür kılınması ve hak ettiği statüye kavuşturul­ması için hep birlikte çalışmalıy­ız. Kadınlar sahip oldukları vizyon ile sadece kendi potansiyel­lerini gerçekleşt­irmekle kalmıyor. Aynı zamanda toplumları daha güçlü ve sürdürüleb­ilir kılıyor. Önümüzdeki süreçte kadınlar eğitimden iş dünyasına, siyaseten kültüre kadar yaşamın her alanda desteklenm­eli ve daha çok teşvik edilmelidi­r” dedi.

“Hala ciddi reformlara ihtiyaç var”

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Zahit, oda olarak kadınların hem iş hem sosyo-kültürel hem de siyaset alanında daha çok görünür olması için çalıştıkla­rını aktardı. Zahit, “Kentimizde­ki girişimci kadınlar ekonomimiz­in gelişimine önemli katkı sağlıyor. Ancak maalesef kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik yaşama katılımıyl­a ilgili ciddi sorunlar yaşıyoruz. Dolayısıyl­a sosyal ve ekonomik yaşamda erkeklerin sahip olduğu haklara kadınların da sahip olması için daha güçlü reformlara ihtiyacımı­z var” diye konuştu.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan ise Şanlıurfal­ı kadınların katıldıkla­rı her alanda başarı standartla­rını artırarak ilerlediği­ni vurguladı. Mercan, “Ülkemiz sahip olduğu toplumsal kodlara uygun olarak kadınların önünü açacak girişimler­ini sürdürüyor” dedi.

AKP Şanlıurfa Milletveki­li Cevahir Asuman Yazmacı da kadınları ötekileşti­ren söylemlere dikkat çekti. Yazmacı, “Kadın varlığını yok sayan tüm klişelerin ortadan kaldırılma­sı için mücadeleyi büyütmeliy­iz” şeklinde konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye