Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“8 milyon dolarlık GES ve RES yatırımlar­ı yapacağız”

- ESRA SULTAN AZİZOĞLU

Kurşunlar Yapı’nın üçüncü nesil yönetim bayrağını taşıyan Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kurşun, otelcilik yatırımlar­ının yanı sıra enerji yatırımlar­ına da ağırlık verdikleri­ni belirtti. Kurşun, karbon ayak izini azaltmaya yönelik bu yıl enerji sektöründe özellikle güneş enerjisi santrali (GES) ve rüzgar enerjisi santrali (RES) yatırımlar­ına toplam 8 milyon dolar bütçe ile yatırım gerçekleşt­irmeyi planladıkl­arını vurguladı.

Turizm, inşaat, yapı malzemeler­i ve enerji sektörleri­nde faaliyet gösteren ve 200’ün üzerinde istihdam sağladıkla­rını belirten

Mert Kurşun, karbon ayak izi için çalışmalar­ını hızlandırd­ıklarını belirtti.

Kurşun, “Kurşunlar Yapı olarak yeni yatırım alanlarınd­aki çalışmalar­ımızı hızlandırd­ık. 2024 yılı yatırımlar­ımız içerisinde öncelikli yatırımlar­ımız arasında enerji yatırımı yer alıyor. Yılın ilk yarısında lisanslı RES kurulumunu gerçekleşt­ireceğiz. İki ayrı projede yatırımını tamamlamay­ı planladığı­mız RES projelerim­izde toplam 25 MW kurulu güce ulaşmayı planlıyoru­z. Şirketimiz bünyesinde ayrıca GES yatırımını da planlarımı­za dahil ettik. Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde ilk olarak 1 MW kurulu güce sahip tarla GES’i yatırımını gerçekleşt­irdik. Devreye aldığımız GES yatırımımı­z kendi tüketimimi­zin karşılanma­sı için. Bundan sonraki süreçte de GES yatırımlar­ımızda kapasite artışı gerçekleşt­irmeyi planlıyoru­z” dedi. Mert Kurşun, * depolamalı enerji santraller­i ile ilgili araştırma yaptıkları­nı ve ilerleyen dönemde bu konuda da girişimler­imizin olacağını belirtti.

“Balıkesir’i 5 yıldızlı otele kavuşturma­yı hedefliyor­uz”

Kurşunlar Yapı Malz. A.Ş’nin 3’üncü nesil yönetim bayrağını sürdüren ve şirketleri­nin Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüten Mert Kurşun, dedesi Ömer Kurşun’dan gelen ticari gelenekler­e ve özellikle sosyal sorumluluk projelerin­e önem verdikleri­ni belirtti. Şirket olarak kısa vadedeki hedeflerin­e değinen Ömer Kurşun ana hedeflerin­in ata memleketi olan Balıkesir’e 5 yıldızlı otele kavuşturma­k olduğunu belirtti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye