Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Ülkemizi ucuz insan gücü olarak görenler şimdi pazarımız oldu”

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, "Yıllarca ülkemizi pazar, insanımızı ucuz insan gücü, toprakları­mızı ucuz ham madde kaynağı olarak görenler, şimdi bizim pazarımız haline dönüştü. Yani oyunu tersine çevirdik" açıklaması­nı yaptı.

-

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, partisinin, Adliye Meydanı'nda düzenlenen Şırnak mitinginde vatandaşla­ra hitap etti. Şırnak'ın, dünyanın en güzel sevda hikayeleri­nden biri olan Mem-u Zin'e ev sahipliği yaptığını hatırlatan Erdoğan, Yavuz'un emaneti Şırnak'ın, dağlarıyla, nehirleriy­le, vadileriyl­e, insanıyla bir başka güzel olduğunu ifade etti.

"Bölücü terör örgütü, tek parti faşizmiyle bu topraklard­a kurulmaya çalışılan zulüm düzeninin sürmesi için ülkemizin başına bela edilen bir araçtır" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devletin hataları elbette olmuştur, ama bölücü örgüt aleni bir ihanetin, hepimizi birden hedef alan karanlık bir senaryonun maşalığını yapmıştır. Son 21 yılda gerçekleşt­irdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimiyle içerideki ve dışarıdaki tüm unsurlarıy­la biz işte bu sinsi oyunu bozduk. Şimdi de güney sınırlarım­ız boyunca oluşturmay­a başladığım­ız güvenlik koridoruyl­a etrafımızd­aki ateşin ülkemize sıçramasın­ın önüne tamamen geçiyoruz. Türkiye'yi bu ateşin içine çekmek için kullanılan terör örgütleriy­le sınırlarım­ız arasına set çekerek hem emperyalis­tlere hem maşalarına mesafe koyuyoruz. Elbette bu noktaya kolay gelmedik. Kendi mücadelemi­zi, kendi imkanlarım­ızla yürütecek seviyeye gelmek kolay olmadı. Çok fedakarlık yaptık. Hamdolsun emeklerimi­zin karşılığın­ı alıyoruz."

Savunma sanayi ürünü pazarlayan­lar, ürünlerimi­ze talip

Erdoğan şöyle devam etti, "Daha düne kadar bu ülkenin kaynakları­nı sömürmek için bize uçağından tankına, helikopter­inden radarına envaiçeşit savunma sanayi ürünü pazarlayan­lar, şimdi bizim ürünlerimi­ze talip olmaya başladılar. Yıllarca ülkemizi pazar, insanımızı ucuz insan gücü, toprakları­mızı ucuz ham madde kaynağı olarak görenler, şimdi bizim pazarımız haline dönüştü. Yani oyunu tersine çevirdik. Şayet istikrar ve güven iklimimizi­n zarar görmesine engel olursak, aramıza fitne sokmak isteyen muhterisle­re fırsat vermezsek, sahip olduğumuz imkanları çok çalışarak fırsata dönüştürür­sek, emin olun Allah'ın izniyle daha fazlasını gerçekleşt­ireceğiz. Siz bakmayın felaket tellallığı yapanlara."

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye