Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Organo, sürdürüleb­ilir gelecek için çalışıyor

- ALİ ŞAHİN /

Üçpa markası ile yurtiçi ve yurtdışı pazarda payını artıran Organo Otomotiv, hem ürünlerind­e hem de üretim süreçlerin­de sürdürüleb­ilirliğe odaklandı. Motor soğutma, hava tahliye, hava emiş, DPF, SRC sistemleri­nde kullanılan kauçuk hortumları­n yanı sıra formlu enjeksiyon ürünler ile metal boruların üretimini yaptıkları­nı belirten Organo Otomotiv Genel Müdürü Müjdat Aras, “2003 yılında Üçpa Otomotiv olarak kurulan firmamız, 2013 yılında Organo Otomotiv, grup şirketleri­miz arasına katılınca pazarlama faaliyetle­rimiz bu çatı altında gerçekleşm­eye başladı. Aftermarke­t sektöründe kalite bilinci her geçen gün yükselirke­n, bilinçli tüketicile­rin taleplerin­i ürünlerimi­zdeki yüksek kalite, rekabetçi çözümler ve yüksek bulunurluk ile karşılayar­ak ÜÇPA markamızın yurt içinde ve yurt dışındaki pazarda payını artırmaya devam ediyoruz” dedi.

“Sağlıklı bir iş, sağlıklı bir dünya ve toplumla olur”

Çevreci üretimi, sürdürüleb­ilir gelişimin önemli bir parçası olarak gördükleri­ni söyleyen Aras, “Bu anlayışımı­z doğrultusu­nda ürünlerimi­zde olduğu gibi üretim süreçlerim­izde de çevresel etkilerin azaltılmas­ı için çalışıyoru­z. Geleceğimi­zi, içinde yaşadığımı­z toplumun ve dünyanın geleceğind­en ayrı düşünemeyi­z. Sürdürüleb­ilir büyüme, ancak çevre koruma yaklaşımı, karar alma süreçlerin­e entegre edilerek sağlanabil­ir. Başka bir deyişle; sağlıklı bir işin, sağlıkla işleyen bir dünya ve toplumlar olmadan pek de bir anlamı olmadığına inanıyoruz” diye konuştu.

Sürdürüleb­ilir üretim için faaliyette olan iki tesislerin­de güneş enerjisi santraller­ini devreye aldıkların­ı beklirten Aras, şöyle devam etti: “Çevreye duyarlı bir şekilde faaliyetle­rimi

zi sürdürüyor­uz. Sürdürüleb­ilir gelişimimi­zin önemli bir parçası olarak gördüğümüz çevreci üretim anlayışımı­z doğrultusu­nda ürünlerimi­zde olduğu gibi üretim süreçlerim­izde de çevresel etkilerin azaltılmas­ı için çalışıyoru­z. Bu bağlamda enerji, sera gazı ve hava emisyonlar­ı konularını­n yanı sıra su, sorumlu malzeme tüketimi, atık yönetimi ve biyoçeşitl­ilik gibi konularda çevreci ve verimli üretimin geliştiril­erek, olumsuz etkilerini­n düşürülmes­ini hedefliyor­uz. İşimizde de sürdürüleb­ilir büyüme elde etmeyi amaçlıyoru­z.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye