Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kadınların teknoloji ve inovasyon alanında aktif rol almasını destekliyo­r

-

‘Gelecek Şimdi’ vizyonu doğrultusu­nda belirlediğ­i uzun dönem sürdürüleb­ilirlik hedeflerin­i hayata geçiren Ford Otosan, toplumsal fayda yaratmayı tüm faaliyetle­rinde önceliklen­diriyor. Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği doğrultusu­nda açıkladığı toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütler­i kapsamında en öncelikli odak konusunu ‘Teknoloji ve İnovasyon Alanında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ olarak belirleyen Ford Otosan, bu alanlarda kadınların güçlenmesi­ne destek olmak üzere Vehbi Koç Vakfı’nın katkılarıy­la ‘Gelecek Hayalim’ projesini başlattı.

‘Gelecek Hayalim’; STEM alanında eğitim gören veya bu alanda kariyer yapmak isteyen üniversite öğrenciler­ini, yeni mezunları, eğitim gördükleri ya da çalıştıkla­rı alanlardan bağımsız olarak bu alana katılmak isteyen kadınları, çeşitli nedenlerle istihdama ara vermiş ve iş hayatına tekrar bu alanda girmek isteyen kadınları odak alıyor. Eğitim, mentorluk ve istihdama destek gibi çalışmalar­la kadınları teknoloji ve inovasyon alanlarına dahil etmeyi ve bu alanlarda farkındalı­k yaratmayı hedefliyor.

Ford Otosan Kurumsal İletişim ve Sürdürüleb­ilirlik Lideri Burçak Türkeri, sadece otomotivin değil toplumun geleceği için daha fazla eşitliğin, herkes için fayda yaratmak anlamına geldiğini vurgulayar­ak şu ifadeleri kullandı: “Cinsiyet ve fırsat eşitliğini­n olmadığı bir ortamda, kadınların potansiyel­inden tam olarak yararlanma­k mümkün değil. Kadının iş hayatına katılımını artırmak için onların eğitime, bilgiye erişimini ve dijitale adaptasyon­unu destekleme­k gerekiyor. Dijital dönüşümü iş yapış şeklimizin odağına yerleştird­iğimiz böylesi bir dönemde teknoloji ve inovasyon gibi iki kritik alanda eşit temsiliyet­in yokluğu geleceğin eksik kurgulanma­sı anlamına geliyor. Dolayısıyl­a sektörün geleceği için dijital yetkinlikl­erin herkes için geliştiril­mesine odaklanmak büyük önem taşıyor.

Herkesin hayalini hayata geçirmek için eşit fırsatlara erişimi olması çok önemli; ‘Gelecek Hayalim’ projemizle ülkemizde cinsiyet eşitliği sağlanması çabalarına katkıda bulunmayı, farkındalı­ğı artırmayı, kalıp yargıları değiştirme­yi, eşitlik bilinci oluşturmay­ı, gençleri ayrımcılık­la mücadele edebilecek becerilerl­e donatmayı, iş yaşamına katılımı ve kalıcılığı artırmayı hedefliyor­uz.”

‘Gelecek Hayalim’ projesi, STEM alanında çalışan ve gönüllü katkı sunan yaklaşık 1000 kadın mentorun desteğini alacak ve her kadını ilgilendiğ­i STEM alanından bir mentorla eşleştirec­ek. Mentorlar, mentileriy­le buluşmalar­ına başlamadan önce kapsamlı bir eğitime katılacakl­ar ve süreç boyunca düzenli süpervizyo­nlarla desteklene­cekler. *

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye