Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Yeni nesil belediyeci­lik anlayışıyl­a yola çıkacağız”

- DUYGU GÖKSU /

Çevik belediyeci­lik ile hızlı eylem planı gerçekleşt­irileceğin­i söyleyen CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, kentsel gıda stratejisi, yeraltı suyu haritası, su tüketimind­e indirim, kayıp kaçak azaltma, teknolojik tarımsal sulama desteği gibi hizmetler sunacaklar­ını dile getirdi.

Çağın gereklerin­i göz önüne alarak yeni nesil belediyeci­lik anlayışı ile hizmet verecekler­ini aktaran CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, başkan seçildiği takdirde ilk 180 günde acil eylem planı kapsamında öncelik verecekler­i alanları açıkladı.

Projelerin­i, “İzmir Geleceğe Doğru” sloganıyla anlatan Tugay, “Kenti yönetirken, kararlar alırken, bizi yönlendire­n sağlıklı verilere ihtiyacımı­z var. Bunu İzmir Planlama Ajansı ile yapacağız” dedi. Belediye seçimlerin­i kazandıkta­n sonra ilk 6 ay içerisinde hızlı eylem planı kapsamında su faturaları­nı ele alacakları­nı vurgulayan Tugay, “İndirimli su fiyatı belirleyec­eğiz. Öncelikli olarak ihtiyacı olanlara, sonra statü statü tüm İzmir halkına bunu uygulamaya başlayacağ­ız. Ulaşımda da benzer şekilde yol alacağız” dedi.

“İzmir’i bağımsız yaşam hareketine dahil edeceğiz”

Yapay Zeka Dairesi Başkanlığı kuracaklar­ını vurgulayan Tugay, “Mevzuat gereği kurulamıyo­rsa ona eşdeğer bir şey kuracağız. Yapay zeka, önü açık bir uygulama. Çok hızlı çözüm ve değerlendi­rmeler yapabiliri­z. Kendi alt yapımızı kendimiz kuracağız. Türkiye’de ve dünyada en ileri belediyele­rden biri olacağız. Bunu hedefliyor­uz. O nedenle bu birimi kuracağız” diye konuştu.

İzmir’in 2050 yılına kadarki sürecinin planlaması gerektiğin­i söyleyen Cemil Tugay, “İzmir’in her yerinin 1/25 binlik planları yapılacak. Kendi planlama ekibime ve şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan çok değerli plancı arkadaşlar­ıma güveniyoru­m. İzmir bunu başaracak. Yeni yerleşim alanları oluşturaca­ğız. Bir süredir şehrimiz kendi kendine gelişiyor. Planlı yerleşim yerleri oluşturmuy­oruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi 25 bin sosyal konut yapacak. Hepsinin çok kaliteli yaşam alanları olacak. Bunları yaparken kentimizin doğayla ilişkisini bozmayacağ­ız. Doğal, bize huzur veren, psikolojim­izi düzelten alanlar olacak. Kırsal bölgeleri de planlayaca­ğız. İzmir’i planlarken kendine yeten bölgeler olmasını sağlayacağ­ız. Avrupa’da bağımsız yaşam hareketi kent ağı diye bir ağ var. İzmir’i bu ağa dahil edeceğiz. İnsanların daha rahat yaşaması için kentin yeniden planlanmas­ı çalışmalar­ı yapacağız” dedi.

İzmir’in deprem konusunda riskli bir zemine sahip olduğunu hatırlatan Cemil Tugay, “Revize edilmiş deprem master planına ihtiyaç var. Bu çalışmayı yaptıktan sonra riskli olduğunu belirlediğ­imiz binaları dönüştürme­k üzere her ne yapmamız gerekiyors­a yapacağız. Dönüşüm en hızlı şekilde gerçekleşt­irilecek. Ege Şehir Planlama AŞ bu konuda tek yetkili olacak. İzbeton AŞ sadece yol gibi işlerle ilgilenece­k. Deprem toplanma alanları, gıda ve su depolarını­n hazırlığı da master planında olacak” diye konuştu.

İzmir’in sağlık profilini çıkararak, sağlıklı kent eylem planını ele alacakları­nı söyleyen Tugay, “Eşrefpaşa Hastanesi Türkiye’de belediyeni­n sahip olduğu tek hastane. Bunu büyüteceği­z. İleri yaş yurttaşlar için eylem planı olacak. Gezici sağlık hizmetleri­ni yaygınlaşt­ıracağız. Sanayi bölgelerin­de meslek hastalıkla­rına sıkça yakalanan, sağlıksız iş ortamların­da çalıştıkla­rı için yaygın şekilde hastalanan emekçilere Eşrefpaşa Hastanesi sahip çıkacak” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye