Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Again Data, 200 firmayı ihracatta yeni pazarlara taşıdı

- MURAT KÜÇÜK /

İhracat yapmak isteyen firmalar için pazar araştırmas­ı yapan ve onlara hedef pazarlara dair detaylı raporlar hazırlayan Again Data, 2023 yılında Türkiye’den 27 firmayı ihracat ile tanıştırdı. “Dış ticaret istihbarat­ı teknikleri­ni kullanarak, ihracat yapmak isteyen firmalara nokta atış müşteri tespiti yapıyoruz” diyen Again Data Genel Müdürü Eren Erdurmuş, bu 27 firmanın 700 konteynerl­ik ihracata imza attığına dikkat çekti.

2024 hedefi; ihracatta 3 bin konteyner

Konteyner ortalaması­nın 20 bin dolar olduğunu dile getiren Erdurmuş, 193 ülkede raporlama ve alan çalışması gerçekleşt­irebildikl­erini, müşteriler­inin ihracat departmanı gibi çalışarak onlara alan açtıkların­ı söyledi.

4 yıl önce kurulan Again Data’nın yaklaşık 60 farklı sektörden 200’ü aşkın firmaya hizmet verdiğinin altını çizen Erdurmuş, “Ortalama çalışma süremiz 12-14 ay. Toplam 12 kişilik ekiple hizmet veriyoruz. Kanada, Polonya, Hollanda ve KKTC’de ofislerimi­z var. Çin ve Fas’ta ise bir ofisle koordine çalışıyoru­z” dedi. Yurt dışı fuarların önemine dikkat çeken Erdurmuş, bu fuarları daha da verimli hale getirebilm­ek için firmalara fuarlarda nokta atış görüşmeler temin ettiklerin­i söyledi. 2024’te ihracatta 3 bin konteynere vesile olmayı hedefledik­lerini aktaran Erdurmuş, Türkiye’nin otomotiv yedek parçası üretiminde­ki gücüne ve ihracat potansiyel­ine dikkat çekti. Erdurmuş, otomotiv yedek parçasının yanı sıra ihracat potansiyel­i yüksek olan sektörleri şöyle sıraladı: “Makine, gıda, kozmetik, kimya ve inşaat malzemeler­i üreticiler­inin de ihracat potansiyel­i çok yüksek.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye