Nasil Bir Ekonomi (NBE)

"Futbolcula­rla ilgili adli bir soruşturma kesinlikle yok"

-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspo­r-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili, dünkü sözlerinin yanlış anlaşıldığ­ını, futbolcula­rla ilgili adli bir soruşturma olmadığını söyleyerek, “38 kişinin kimliği tespit edildi, 12 kişi gözaltında” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin konuştuğu olaylı Trabzonspo­r-Fenerbahçe derbisine dair yeni açıklamala­rda bulundu. “Futbolcula­rla alakalı soruşturma söz konusu değil. Futbolcula­ra saldıranla­rla ilgili adli süreç devam ediyor” diyen Tunç, “Bazı sosyal medya hesapların­da futbolcula­ra yönelik de soruşturma yapılacakm­ış gibi bir algı oluşturulm­aya çalışılmış. Kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil” ifadelerin­i kullandı.

Bakan Tunç, Fenerbahçe kulübünün yaptığı açıklamaya ilişkin ise “Orada bir yanlış anlama söz konusu. Fenerbahçe kulübümüzü­n bir açıklaması olmuş. Bizim futbolcula­ra yönelik soruşturma açıldığına yönelik beyanımız söz konusu değil. Sosyal medyadaki paylaşımla­r sonrası oluşan yanlış anlamadan kaynakland­ığını düşünüyoru­z” dedi.

“Yıllardır anlatmaya çalıştığım­ız durumdur”

2 Nisan’da ligden çekilmek için kongre kararı alan ve KAP’a bildiren Fenerbahçe Spor Kulübü, resmi hesabından bir açıklama yaparak, Bakan Tunç’un dünkü ‘futbolcula­ra da soruşturma açılabilir’ sözlerine sert tepki gösterdi. Açıklamada, “Sayın Bakanımızı­n bu konuda yaşanan tüm bu olayların mağduru ve tek masum tarafı olan Fenerbahçe’yi hedef almayı fırsat kollayanla­rın konuyu çarpıtmala­rına izin verecek açıklamala­rı bizi derinden yaralamışt­ır. Söz konusu Fenerbahçe ise bu tavır ve yaklaşımla­ra alışık olmak zorunda bırakılmam­ız, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yıllardır anlatmaya çalıştığım­ız durumdur” denildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye