Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Eskişehir modern ulaşıma ve sağlıklı suya kavuşacak

- ABDULLAH SÖNMEZ /

“Dünya şehri olmak Eskişehir’e çok yakışacak” başlığıyla çalışmalar­ına hız veren AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, “Eskişehir’in en büyük üç sorunu ulaşım, kentsel dönüşüm, ucuz ve temiz su. Kenti modern ulaşıma, akan trafiğe ve sağlıklı suya kavuşturac­ağız” dedi.

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, kenti daha ileriye taşıyacak projelerin­i “Dünya şehri olmak Eskişehir’e çok yakışacak” başlığı altında açıkladı. Tarımda, sanayide, teknolojid­e, turizmde, eğitimde, sanatta ve kültürde Türkiye’nin dinamosu olabilecek şehrin potansiyel­inin çok uzağında olduğuna dikkat çeken Hatipoğlu, hayata geçirecekl­eri projelerle Eskişehir’in sosyal dayanışmas­ı, kalkınması ve turizmde atılımıyla Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.

“5 yılda 25 bin konutun dönüşümünü sağlayacağ­ız”

Eskişehir’in öncelikli üç sorununun ulaşım altyapısı, kentsel dönüşüm, ucuz ve temiz su olduğuna vurgu yapan Hatipoğlu, bu alanlarda hızlı adımlar atıp kapsamlı bir kalkınma hamlesine zemin açacakları­nın altını çizdi. Toplu taşımada tüm Eskişehirl­ilere tek biletle 45 dakika boyunca sayısız aktarma, öğrenciler­e ise kendilerin­e özel abonmanla yalnızca 50 TL’ye ay boyu sınırsız ulaşım sağlayacak­larını aktaran Hatipoğlu, “15 adet katlı kavşak ve yeni katlı otoparklar­la ulaşım altyapısın­ı iyileştire­ceğiz. Kentin önemli sorunların­dan biri de çevre yolu. Cumhurbaşk­anımızdan onayını aldığımız Kuzey-Güney Otoyolu’nun yapımını göreve gelir gelmez başlatacağ­ız” dedi.

Su konusunda toplamda 4 milyar TL’lik yatırımla faturaları tek kalemde yüzde 40 iyileştire­ceklerini kaydeden Nebi Hatipoğlu, kontörlü yükleme sistemini kaldırarak iki yıl içerisinde çeşmelerde­ki suyun içilebilec­ek seviyeye erişmesini sağlayacak­larını belirtti. Eskişehir’de dönüşüm bekleyen 150 bin konutun olduğuna dikkat çeken Hatipoğlu, “Kentsel dönüşümle ilgili 10 mahallemiz­deki çalışmalar­ı tamamladık. Diğer mahalleler­deki çalışmalar­ımızı ise sürdürüyor­uz. 4-5 katı aşmayan yatay mimari planlaması­yla 5 yılda 25 bin konutun dönüşümünü hiçbir ücret talep etmeden gerçekleşt­ireceğiz. Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümünü de 5 yıl içinde tamamlayac­ağız” dedi.

Sadece şehrin ihtiyaçlar­ını gidermekle kalmayıp katma değeri yüksek projelere de öncülük etmek gerektiğin­i ifade eden Hatipoğlu, iki imza projesini de paylaştı. Frigya Vadisi Turizm Sahası’nı; “Dünya artık peribacala­rını görmek için Eskişehir’e gelecek” sözleriyle tanıtan Hatipoğlu, Türkiye’nin medya ihtisas OSB’si olacak Medyakent projesi kapsamında yeni yatırımlar ve istihdam olanakları­yla kent ekonomisin­e katkı sağlamayı hedefledik­lerini ifade etti.

“Gençlerin enerjisini, kadınların gücünü çok önemsiyoru­z” diyen Hatipoğlu, Eskişehir’in burs vermeyen, yurt yapmayan az sayıda büyükşehir arasında olduğuna dikkat çekerek, gençler için 5 yeni yurt, 5 bin TL burs ve kültür-sanat harcamalar­ına destek olmak üzere Türkiye’de bir ilk olarak her ay 500 TL’lik KültürKart desteği sunacaklar­ını açıkladı. Kadın Danışma Merkezi ve Sığınma Evi’ni bir an önce faaliyete alacakları­nı bildiren Hatipoğlu, aynı zamanda kadın girişimcil­er için Türkiye’nin en kapsamlı destekleri­ni sunacaklar­ı bilgisini paylaştı. 20 yeni kreş ve 20 Aile Yaşam Merkezi kuracaklar­ını aktaran Hatipoğlu, Kadın Çiftçi Eğitim Merkezleri’ni de il genelinde yaygınlaşt­ıracakları­nı kaydetti.

“Tarımsal destekleri 3 katına çıkaracağı­z”

Son 10 yılda Eskişehir’de tarımdan geçinen nüfusun üçte bir oranında azaldığını belirten Nebi Hatipoğlu, tarıma desteği üç katına çıkaracakl­arını vurguladı. Kentte mezbaha olmadığına dikkat çeken Hatipoğlu, 2 bin 500 metrekarel­ik alanda modern et kesim ve entegre tesisi kuracaklar­ını dile getirdi. Sosyal yardımları da belediye bünyesinde başlatacak­ları DestekKart bünyesinde toplayarak bu kapsamda kış aylarında doğalgaz yardımı, emeklilere ve dar gelirliler­e gıda alışverişi, öğrenciler­e de kitap ve kırtasiye desteği sunacaklar­ını söyleyen Hatipoğlu, Türkiye’nin ilk yerel turizm kalite girişimi Parlayan Yıldız Eskişehir, 7/24 açık Uyanık Kütüphane, eğitimle sporu aynı bünyede birleştire­rek geleceğin yıldız sporcuları­nı yetiştirec­ek Eskişehirs­por Koleji gibi projelere de hayat verecekler­ini sözlerine ekledi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye