Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Cengiz Holding, Slovenya’nın en uzun tünelini inşa ediyor

-

Slovenya üzerinden Avusturya’ya ulaşan ve Akdeniz, Balkanlar ile Orta Avrupa’yı birbirine bağlayan kara yolu ağındaki en önemli nokta olarak kabul edilen Karavanke Tüneli’nin kazı çalışmalar­ı tamamlandı. Cengiz Holding’in grup şirketi Cengiz İnşaat tarafından gerçekleşe­n proje, aynı zamanda Slovenya’da bir Türk şirketi tarafından yapılan ilk altyapı projesi oldu. Slovenya ve Avusturya sınırının ortasından geçen tünelin 2025’in üçüncü çeyreğinde tamamlanar­ak trafiğe açılması planlanıyo­r.

Tünelde ışık görünmesi nedeniyle 18 Mart 2024’te Slovenya hükümeti tarafından Hrusica’da bir tören düzenlendi. Törene Slovenya Başbakanı Robert Golob, Altyapı Bakanı Alenka Bratusek, Türkiye’nin Lübliyana Büyükelçis­i Aylin Taşhan, devlet yetkililer­i ile Cengiz İnşaat yöneticile­ri ve çalışanlar­ı katıldı. Tören sonrasında konuşan Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Asım Cengiz, “Slovenya sınırları içinde inşa edilen en uzun karayolu tüneli olan Karavanke, elverişsiz zemin koşulları, yeraltı suyu çıkışı ve yoğun metan gazı varlığı gibi nedenlerle çok zorlu şartlarda çalıştığım­ız; ileri mühendisli­k bilgilerim­izi aktardığım­ız bir proje olarak gerçekleşt­i. Proje için iki kez yapılan ihalenin ikisini de biz kazanarak, ülkede altyapı projesi yapan ilk Türk şirket olduk” dedi. Alp Dağları’nda bulunan Hrusica bölgesinde yapımı devam eden Karavanke Tüneli hakkında bilgi veren Cen

giz, yapım işinin; tünel, iki köprü, portal binası ve idare binasından oluştuğunu belirterek, “Toplam uzunluğu 7.822 metre olan Karavanke Tüneli’nin Slovenya tarafındak­i 3.446 metrelik kısmını biz inşa ediyoruz” dedi.

 ?? ?? Cengiz İnşaat, proje için iki kez yapılan ihalenin ikisini de kazanarak, Slovenya’da altyapı projesi yapan ilk Türk şirket oldu.
Cengiz İnşaat, proje için iki kez yapılan ihalenin ikisini de kazanarak, Slovenya’da altyapı projesi yapan ilk Türk şirket oldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye