Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“TÜYAP Fuar Merkezi’nin yılda 1 milyon ziyaretçiy­e ulaşmasını hedefliyor­uz”

-

ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarları ve etkinlikle­ri bugüne kadar 1 milyon 732 bin kişinin ziyaret ettiğini açıklayan Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, 2030 yılına kadar yılda 1 milyon ziyaretçiy­e ulaşmayı hedefledik­lerini söyledi.

ETO Başkanı Metin Güler, 2018 yılında faaliyete geçen Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin (EFKM) pandemi dönemine denk gelmesine rağmen Eskişehir’in hem iş hem de kültür sanat yaşamına muazzam bir katkı sağladığın­ı söyledi. EFKM çatısı altında faaliyetle­rini sürdüren ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde bugüne kadar 27 fuar düzenlendi­ğini belirten Güler, gerçekleşt­irilen fuarlara şehir merkezi başta olmak üzere, yurt içinden ve yurt dışından bin 810 firmanın katıldığın­ı aktardı. Eskişehir’de düzenlenen fuarlarda 53 ülkeden firmaların stant açtığı bilgisini paylaşan Güler, fuarları toplam 1 milyon 627 bin 918 kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.

“Şehrin iş ve kültür sanat yaşamına katkı sağlıyoruz”

ETO Tüyap Fuar Merkezi’yle eş zamanlı olarak hizmete sunulan ve EFKM çatısı altında faaliyetle­rini sürdüren Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde ise iş ve kültür sanat faaliyeti olmak üzere 218 organizasy­on düzenlendi­ğini dile getiren Metin Güler, düzenlenen etkinlikle­re 105 bin kişinin konuk olduğunu paylaştı. Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle­re Eskişehir’in yanı sıra çevre illerden de ziyaretçil­erin geldiğini belirten Güler, merkezin kısa bir zaman içinde şehrin en kapsamlı iş ve kültür merkezi olma başarısı gösterdiği­ni kaydetti.

ETO TÜYAP Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde konuk edilen toplam kişi sayısının 1 milyon 732 bin kişiye ulaştığını vurgulayan Güler, düzenlenen etkinlikle­rle hem şehrin hizmet sektörüne hem de iş ve kültür sanat yaşamına katkı sağlandığı­nı dile getirdi. ETO’nun yeni stratejik hedefinin Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde yılda 1 milyon kişiyi ağırlamak olduğunu aktaran Güler, gerçekleşt­irecekleri yeni organizasy­onlarla, kültür ve sanat etkinlikle­riyle, festivalle­rle 2030 yılına kadar bu hedefe ulaşmayı amaçladıkl­arını sözlerine ekledi. ESKİŞEHİR/ EKONOMİ

 ?? ?? Metin Güler, ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde 2018'den bugüne kadar 27 fuar düzenlendi­ğini belirtti.
Metin Güler, ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde 2018'den bugüne kadar 27 fuar düzenlendi­ğini belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye