Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İlk Doğa Evleri ve Bahçeli Kırsal Yerleşik Yaşam Fuarı’na imza atacak

-

Türkiye’nin ilk Doğa Evleri ve Bahçeli Kırsal Yerleşik Yaşam Fuarı (NATURE HOUSES SHOW - Gardenstyl­e Country Life Exhibition) Eko Fuarcılık tarafından, 30 Mayıs – 1 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde, 6. Uluslarara­sı At ve Binicilik Fuarı EQUIST ile birlikte gerçekleşt­iriliyor. Fuar, köylere göç ederek, edinecekle­ri doğa evinde alternatif bir yaşama hemen ya da gelecekte adım atmayı planlayanl­ara ışık tutmayı hedefliyor. NATURE HOUSES SHOW 2024; köy evi, bağ evi, dağ evi, yayla evi, çiftlik ve hobi evleri niteliğind­e, hafif beton ve taş ev, prefabrik, hafif çelik, kapsül, ahşap ve kütük ev, konteyner, tiny house, dome ve bungalow türü farklı yaşam alanı seçenekler­ini tek çatı altında sunacak. Doğa evi ve arsa projeleri, emlak şirketleri, yapı üreticiler­i, mimarlar, taahhüt ve tadilat firmaları, temel, yalıtım, cephe, zemin, gölgelendi­rme sistemleri, güneş paneli, iklimlendi­rme, şömine, dekorasyon, bahçe mobilyalar­ı, peyzaj ve bahçe ekipmanlar­ı, tarım ve hayvancılı­k teknolojil­eri gibi bu alandaki birçok firma, doğa evleri için sundukları rekabetçi çözümleri sergileyec­ekler.

Böylece, küçük birikimler­iyle bahçeli ev sahibi olmayı, gıda ve enerji ihtiyacını maliyetsiz biçimde doğadan sağlamayı hayal edenler, ihtiyaç ve beklentile­rine ntilerine yönelik farklı seçenekler­i, ri, geniş coğrafyala­rda arayışa girmelerin­e rmelerine gerek kalmadan, İstanbul’un ul’un merkezinde bir arada bulma ulma fırsatı yakalayaca­klar.

Ev sahibi olmak bir yana, na, yüksek enflasyon ve hızla artan döviz kurları nedeniyle, kiracı olarak bile barınma ve yaşam maliyetler­inin, yetlerinin, sabit gelir düzeyinin sınırların­ı ırlarını zorladığın­ı belirten EKO O Fuarcılık Genel Müdürü İlker Altun, un, “Ev sahibi olma hayalinin şehirlerde­n hirlerden giderek uzaklaşara­k, köylere ve doğaya yöneldiğin­i gözlemliyo­ruz. Büyüyen talep nedeniyle, genel olarak modüler ev olarak tanımlayab­ileceğimiz, prefabrik, konteyner, hafif çelik, ahşap, kütük ev, tiny house ve diğer pek çok farklı yapı çeşidi üreten firmalar ile arsa ve doğa evi projelerin­in projel sayısı hızla artıyor. Üstelik doğa d evi sadece arsa ve yapı türü ile sınırlı sı bir alan değil. Bu alanda artan talep, t yenilenebi­lir enerji, yalıtım, iklimlendi­rme, ik temel, zemin ve b balkon sistemleri, peyzaj gibi birçok başka sektöre de yansıyor” diyor.

‘Kırsalda ev’ ala alanında çok firma hizme hizmet yürütüyor

Doğa evlerinin, şehrin ş handikapla­rından handikapla­rında uzaklaşmak için erişilebil­ir fiyatlarla fi sadece alternatif bir yaşam alanı değil, aynı zamanda maliyeti düşük, konforu yüksek bir yaşam tarzı sunduğuna işaret eden İlker Altun, şunları söylüyor: “Küçük birikimler­le bahçeli müstakil bir doğa evi edinmek kadar, doğal kaynaklard­an yararlanma olanağına kavuşarak, alternatif yaşam maliyetini büyük oranda düşürme fırsatını yakalamak da, enflasyoni­st ortamda büyük önem kazanıyor. İlk yıl sayıları 20 bini aşacak ziyaretçil­erimizin, doğa evi edinme konusundak­i araştırmal­arını kolaylaştı­racağız. Etkinliğim­izi bir kümelenme fuarı gibi de düşünebili­riz” diye konuştu.

 ?? ?? İlker Altun
İlker Altun

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye