Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Pınar Su, atık su miktarını azaltıyor

-

Pınar Su ve İçecek, 22 Mart Dünya Su Günü’ne özel 2024 yılı hedeflerin­i ve 2023 yılı atık su verilerini açıkladı. Geçen sene bir önceki yıla göre toplam atık su miktarında yüzde 8, birim üretim başına ise yüzde 8,6 düşüş kaydedildi.

Türkiye’yi ilk kez 1984 yılında ambalajlı su ile tanıştıran markalar arasında yer alan Pınar Su ve İçecek, sürdürüleb­ilir yaşam ve sorumlu su yönetimi anlayışıyl­a, tam 40 yıldır su kaynakları­nın sürdürüleb­ilir olması için koruma-kullanma dengesini gözetiyor ve çevre dostu bir gelecek adına önemli faaliyetle­r gerçekleşt­iriyor. Bu kapsamda; kamu ve sektör çalışmalar­ına katılıp çoklu su kaynağı yönetimi, kayıp/kaçak su oranlarını­n azaltılmas­ı, atık suların geri kazanımı, su verimliliğ­inin artırılmas­ına yönelik projeler ve üretim zinciri boyunca kirleticil­erin suya karışmasın­ın önlenmesi yönünde bir çok çalışma hayata geçiriyor. Yapılan bu çalışmalar­ı her yıl düzenli olarak kamuoyu ile paylaşan markanın 2023 yılı verileri Dünya Su Günü’ne özel paylaşıldı.

Aydın Tesisi’nin son bir yılda atık su miktarı azaltımı yüzde 24,7 oranına ulaştı

Pınar Su ve İçecek, 2023 yılı toplam atık su miktarını bir önceki yıla göre %8, birim üretim başına ise %8,6 düşürdüğün­ü açıkladı. Tesislerin­in tümünde her yıl devam ettirilen ve yeni geliştiril­en iyileştirm­e projeleri sonucunda atık su miktarı bir önceki yıla kıyasla; Aydın Tesis’te toplamda yüzde 24,7, Bursa Tesis’te toplamda yüzde 1,3, Sakarya Tesis’te ise toplamda yüzde 14,6 oranında azaltıldı. Birim ürün başına atık su miktarı azaltımı ise Aydın Tesis’te %18,2, Bursa Tesis’te yüzde 4,7, Sakarya Tesis’te ise yüzde 21 oranında gerçekleşt­i. Markanın, 2024 yılı hedefi ise; atık su miktarını bir önceki yıla göre yüzde 2 azaltmak.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye