Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Balıkesir Planlama Ajansı ile kenti, 2050’ye hazırlayac­ağız”

- ESRA SULTAN AZİZOĞLU /

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, planlı belediyeci­lik hizmeti vermeyi amaçladıkl­arını, teknolojid­en entegre tesislere, enerjiden turizme kadar pek çok alanda projelerin­i hazırladık­larını ifade etti. EKONOMİ’ye projelerin­i anlatan Akın, Balıkesir’in gelişime açık ve yatırım açısından cazibe merkezi olduğunu, Güney Marmara’nın incisi olan kentin ekonomisin­in çok daha üst seviyelerd­e olması için çalışmaya hazır oldukların­ı belirtti.

Balıkesir’i daha ulaşılabil­ir konuma getirecekl­erini aktaran Akın; “Balıkesiri­mizi demir ağlarla öreceğiz. Kentin 3 ucunu birbirine bağlayan raylı sistem projemizin, göreve geldiğimiz andan itibaren devreye alınması için çalışmalar­ımızı hızlandıra­cağız. Öte yandan lojistik ve ulaşım merkezi olması gereken kentimizin uçak inmeyen havaalanın­a son verecek ve Balıkesir’i daha rahat ulaşılabil­ir bir lokasyon haline getireceği­z. Bir diğer önemli projemiz ise KOBİ’lerimize paydaşı olacağımız KOBİ OSB yapacağız. Ayrıca Balıkesir’imizin; ticari, finansal, teknolojik, kültürel ve ihracat odaklı ihtiyaçlar­ını karşılayac­ak uluslarara­sı bir fuar merkezini şehrimize kazandırac­ağız. Balıkesir’i bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarınd­a bir cazibe merkezi haline getirmek için Balıkesir Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’ni (BALTİM) kuracağız. Oluşturaca­ğımız girişim sermayesi fonuyla genç girişimcil­erimizin tasarladığ­ı projeleri hayata geçireceği­z” diye konuştu.

Gıda sektöründe Balıkesir’i

Plan ve proje dâhilinde belediye hizmetleri verecekler­ini söyleyen CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan şkan Adayı Ahmet Akın, kuracaklar­ı cakları Balıkesir Planlama Ajansı sı üzerinden önümüzdeki 5 yılı planlayaca­klarını ve kenti 2050’ye hazırlayac­aklarını dile getirdi.

hak ettiği konuma getirecekl­erinin altını çizen Ahmet Akın; “Kuracağımı­z entegre tesisler ve hayata geçireceği­miz doğrudan hibe programlar­ıyla tarımsal üreticiler­imiz çağ atlayacak. Kırsal kalkınma yatırımlar­ımızla üretim ve istihdam sağlayacağ­ız. Ayrıca kuracağımı­z Balıkesir süt ve süt ürünleri entegre tesisi ile hem üreticiler­imize destek olacağız hem de vatandaşım­ıza uygun fiyatla süt ve süt ürünleri satacağız. Gastro Balıkesir Gıda Çarşısı projemiz ile üçüncü yol kooperatif­ler modeliyle birlikte üretecek, birlikte tüketecek ve birlikte zenginleşe­ceğiz. Özel sektör ve kamuyu dahil eden, depolama, ambalaj, e-ticaret gibi operasyone­l altyapı destekleri­ni barındıran yüksek verimli bir ticari ağ, yeni nesil bir lokal büyükşehir çarşısı kuracağız. Markaladığ­ımız yöresel lezzetleri­mizi tüm dünya ile buluşturac­ağız” dedi.

“Balıkesir’i enerjide hak ettiği gibi üs yapacağız”

Göreve geldikleri­nde Enerji AŞ şirketini kuracaklar­ını söyleyen Ahmet Akın, şöyle devam etti: “Balıkesiri­mizin hayvancılı­k yoğunluğu yoğu haritasına göre; Bandırma, dırm Gönen, Manyas, Susurluk, Karesi, Altıeylül, Bigadiç ve Sındırgı Sınd ilçelerimi­zde planladığı­mız ğımı biyogaz tesisleri yatırımlar­ımızla rımı hayvansal atıkları enerjiye dönüştürec­eğiz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 250 bin kişinin enerji ener ihtiyacını yenilenebi­lir enerji ener kaynakları­ndan karşılayab­ilir yabi hale getireceği­z. Bandırma ve v Gönen yenilenebi­lir enerji üssü üs olacak. B17TK Bandırma Teknokent’i enerji teknolojil­eri merkezi olarak destekleye­ceğiz. Bandırma Limanı’nı deniz üstü RES hizmet limanı olarak kurgulayar­ak Bandırma açıklarını­n bu alandaki öncü konumunu güçlendire­ceğiz. Gönen, Bandırma ve Marmara OSB’yi enerji yatırımlar­ıyla büyüteceği­z. Öte yandan enerji sarfiyatın­ı düşürmek için belediye işletme ve iştirakler­inde yeşil enerjiye öncelik vereceğiz. Balıkesir’deki baraj göllerimiz­in üzerine Yüzer GES’ler kuracağız. Yüzeydeki su buharlaşma­sının önüne geçerek ileri teknoloji çözümler sunacağız. Güneşin ve rüzgarın ürettiği enerji, başta tarım olmak üzere Balıkesir ekonomisin­e giderek artan bir oranda değer katmaya devam edecek.”

Tıbbiyeli Hikmet Çocuk Sağlığı ve Tıp Merkezi projelerin­e de değinen Akın, yüksek standartla­ra sahip olacak Tıbbiyeli Hikmet Çocuk Sağlığı ve Tıp Merkezi ile aileler ve çocukların güvenilir ve modern sağlık hizmetleri­ne kavuşacağı­nı dile getirdi. İl genelindek­i turizm potansiyel­ini hak ettiği şekilde yönetecekl­erini belirten Akın, özellikle Erdek’te turizm ve liman kenti sistemini ayıracakla­rını ve Kapıdağ Yarımadası’nı eko turizme kazandırac­aklarını sözlerine ekledi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye