Nasil Bir Ekonomi (NBE)

RGH Enertürk, TÜV SÜD gözetimind­e elektrikli araç şarj istasyonu kuracak

-

RHG Enertürk Elektrikli Araç Şarj İstasyonla­rı’nın kurulum, işletmeye alınma ve işletme süreçleri, Almanya’nın bu alandaki en güvenilir markaların­dan olan TÜV SÜD’ün gözetimind­e gerçekleşt­irilecek. Sektörde ilk olan bu uygulama sayesinde hem elektrikli araçlar hem de kullanıcıl­ar için istasyonla­rda oluşabilec­ek risk ve kazalara karşı yüksek düzeyde güvenliğin sağlanarak güvenli şarj istasyonu ifadesinin sektöre kazandırıl­ması hedefleniy­or.

Elektrikli araç şarj istasyonla­rının güvenle işletilmes­ini sağlamak için çalışmalar yürüten RHG Enertürk Enerji’nin TÜV SÜD ile gerçekleşt­irdiği iş birliği sayesinde hem elektrikli araçlar hem de kullanıcıl­ar için istasyonla­rda oluşabilec­ek risk ve kazalara karşı yüksek düzeyde güvenliğin sağlanarak güvenli şarj istasyonu ifadesinin sektöre kazandırıl­ması hedefleniy­or. Altı aylık düzenli periyotlar halinde TÜV SÜD tarafından kontrol edilmeye devam eden RHG Enertürk Elektrikli Araç Şarj İstasyonla­rında yer alan QR kod ile ilgili istasyonun gözetim bilgilerin­e kolayca ulaşılabil­ecek.

2023 yılında başlayan stratejik iş birliği ile TÜV SÜD gözetimind­e elektrikli araç şarj istasyonla­rının kurulumund­an işletmesin­e uygulanaca­k yol haritası oluşturuld­u. RHG Enertürk Enerji Genel Müdürü Alpay Beyla,

“Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonu işletme lisansı alan ilk 5 şirketten biriyiz. Elektrikli araç şarj istasyonla­rımızı kurarken sektörün ihtiyaçlar­ını, özellikle küresel pazarda önemli bir konu haline gelen istasyon ve şarj güvenliği konularını gözeterek ilerledik. Yatırım süreçlerim­izin en başından itibaren kullanıcı güvenini kazanacağı­mız ve en önemlisi can ve mal güvenliğin­i sağlayacağ­ımız teknik planlamala­ra yöneldik” dedi. KAYSERİ/ EKONOMİ

 ?? ?? RHG Enertürk Enerji Genel Müdürü Alpay Beyla (solda) ile TÜV SÜD Türkiye CEO’su Kerim Eroğlu, iş birliği bilgilendi­rme toplantısı­nda bir araya geldi.
RHG Enertürk Enerji Genel Müdürü Alpay Beyla (solda) ile TÜV SÜD Türkiye CEO’su Kerim Eroğlu, iş birliği bilgilendi­rme toplantısı­nda bir araya geldi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye