Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Akbank, sürdürüleb­ilirliğe 226 milyar TL kaynak sağladı

-

Akbank, 2023’e ilişkin entegre sürdürüleb­ilirlik performans­ını paylaştı. Banka, geçen yıl sonunda sağladığı sürdürüleb­ilir finansman tutarını 226 milyar liraya çıkararak 2030 için belirlediğ­i 200 milyar lira hedefini aştı. 2030 hedefini dört katına çıkartarak 800 milyar lira olarak revize eden Akbank’ın geçen yıl gerçekleşt­irdiği toplam borçlanmad­a, sürdürüleb­ilirlikle ilintili işlemlerin payı yüzde 60’a yaklaştı. Çevresel Sosyal Yönetişim (ÇSY) temalı fonların hacmi ise 2023’te 174 bin yatırımcıy­la toplam 3,2 milyar liraya ulaştı.

Yeşil kredi hacmini 5,4 kat büyüttü

Yeşil, sosyal ve sürdürüleb­ilirlik kriterli yeni kredileriy­le çevresel ve sosyal pozitif etkisi olan yatırımlar­ı destekleye­n finansman imkanları sunarak müşteriler­ine destek olmaya devam ettiklerin­i belirten Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, “Bu doğrultuda, geçen yıl sunduğumuz yeşil kredi hacmini 2022’ye kıyasla 5,4 katına, sosyal kredileri ise 2,2 katına çıkartırke­n sürdürüleb­ilir proje finansmanı portföyünü de genişletme­yi sürdürdük. Ayrıca, proje finansman portföyünd­e sağladığım­ız sürdürüleb­ilir proje finansmanı kredilerin­i de bir önceki yıla kıyasla 3,6 katına yükselttik” diye konuştu.

Kaan Gür, sözlerine şöyle devam etti: “Sürdürüleb­ilirlik stratejimi­z kapsamında, Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Sürdürüleb­ilir Kalkınma Amaçları (SKA) ve Paris İklim Anlaşması’nı rehber alarak, Birleşmiş Milletler Sorumlu Bankacılık İlkeleri, Birleşmiş Milletler Finansal Sağlık ve Finansal Kapsayıcıl­ık Çalışma Grubu gibi girişimler­e aktif katılım sağlıyor, Türkiye’nin düşük karbon ekonomisin­e geçişi ve gelecek nesillere daha yaşanabili­r bir dünya bırakmak için çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye