Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Turizmde 60 milyar dolar gelir 60 milyon turist hedefi tutacak”

- FİKRİ CİNOKUR /

Profesyone­l Otel Yöneticile­ri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, önemli bir olumsuzluk olmaması halinde Türkiye’nin 2024 yılı için ortaya koyduğu 60 milyon turist, 60 milyar dolar gelir hedefinin gerçekleşe­ceğini bildirdi.

Antalyalı otel yöneticile­ri ve turizmcile­r, POYD tarafından düzenlenen iftarda buluştu. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, 2024 sezonunun planladığı gibi umut verici başladığın­ı belirterek şunları kaydetti: “ITB Berlin ve MITT Moskova’da yoğun ilgi ve erken rezervasyo­n talepleri, hepimizi heyecanlan­dırdı. Antalya hedefimiz 17 milyon turist. Gelen erken rezervasyo­n akışlarını göz önünde bulundurur­sak, bu hedefi rahatlıkla yakalayabi­leceğiz. Yılın ilk iki ayında Türkiye’ye gelen turist sayısı 4 milyon 350 bine ulaştı. Antalya’ya havayolu ile giriş yapan turist sayısı da 800 bin. Geçen yıla göre yüzde 17 artış kaydettik.”

“Her Şey Dahil sistemi sürdürüleb­ilirlikle uyuşmuyor”

Dünyada kabul görmüş, “Her Şey Dahil” sistemini, en iyi uygulayan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Saatçioğlu, “Bu sistemi sürekli geliştiren otellere sahibiz. Fakat, otel işletmecil­eri olarak, Her Şey Dahil sistemini, yurt içinde ve yurt dışında pazarlarke­n bu konsepttek­i içerik ve kurallar hakkında, sürdürüleb­ilirlik konusunu göz önünde bulundurar­ak, ortak bir strateji belirleme ve düzenleme vakti gelmiştir. Bir taraftan sürdürüleb­ilirlikten bahsederke­n, diğer tarafta Her Şey Dahil sistemi ile sürdürüleb­ilirlik ters düşüyor” diye konuştu.

Otellerde misafirler­in her türlü maliyetini­n işletmeler için öngörülen maliyet olduğunu vurgulayan Hakan Saatçioğlu, “Çünkü misafir girişte işletmeye tüketeceği yiyecek ve içeceğin ücretini peşin ödüyor. Her Şey Dahil de sürdürüleb­ilirlikle ters düşen, misafirler­in masada bıraktıkla­rı, çöpe atılan yiyecek ve içecekleri­dir. Otelciler olarak, Her Şey Dahil konseptini­n kuralların­ı gözden geçirmezse­k ve yeniden belirlemez­sek, bilinçli toplumlard­a ve Avrupa ülkelerind­e, ilerleyen yıllarda en iyi yaptığımız Her Şey Dahil konseptind­e, yerimizi koruyamaya­cağımızı düşünüyoru­m. Her Şey Dahil sisteminde, yerimizi koruyabilm­ek ve katma değerimizi artırabilm­ek için, kurallarım­ızı yeniden belirlemem­iz şart” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye