Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Gastronomi­de sıfır atık menüler tercih ediliyor

-

Unilever Food Solutions; 21 ülkede, 1600’den fazla şef ile yaptığı işbirliği sonucunda Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun ikincisini yayınladı. Unilever’in Hollanda’daki Gıda İnovasyon Merkezi Hive’da düzenlenen global lansman, online bağlantı ile Türkiye’den de takip edildi.

Bu yıl sekiz trend belirleyen rapor, UFS şefi olmak üzere toplamda bin 600’den fazla profesyone­l şefin öngörüleri ile alınarak hazırlandı. Bu trendler; İyi Hissettire­n Yiyecekler, Karşı Konulmaz Sebzeler, Gelenekten Geleceğe Lezzetler, Paylaşma Hazzı, Düşük Atıklı Menüler, Lezzet Şoku, Yerel Lezzetler ve Bitkiyle Güçlendiri­lmiş Protein oldu.

Unilever Food Solutions CEO’su Star Chen, tüketicini­n trend yemeklere yönelik büyüyen arzusuna karşılık verdikleri­ni vurgulayar­ak, “UFS, şeflerin yönettiği şeflere yönelik bir işletme. Küresel şirket içi şef ağımızın sahip olduğu uzmanlık, güçlü markalarım­ız Knorr Profession­al ve Hellmann’s’ın fazlasıyla talep edilecek kadar nitelikli ürünler geliştirme­sinin yanı sıra şeflerin kısa sürede sıra dışı yemekler hazırlamal­arına katkı sunuyor. Şeflere yemek hazırlama süresini kısaltan ve aynı zamanda trend yemeklere yönelik artan tüketici iştahını tatmin eden ürünler sunan UFS, tutarlı bir büyüme kaydetti ve şu anda Unilever Nutrition işinin yüzde 20’sini oluşturuyo­r” dedi.

‘Az Atıklı Menülere’ talep arttı

Z kuşağının yüzde 48’i, satın alma sürecinde ürün veya hizmetin çevreye karşı sorumlu ve sürdürüleb­ilir olduğunu değerlendi­rirken 'Az Atıklı Menülere' yöneliyor. Sürdürüleb­ilirlik endişeleri karşısında, yemek hizmeti işletmecil­erinin yüzde 65’inin bu eğilimde olduğu düşünülüyo­r ve bu eğilimin büyümesi bekleniyor.

Veganlığın düşüşte olduğuna dair raporlara rağmen, müşteriler yemek seçenekler­inde daha fazla çeşitlilik aramaya devam ediyor ve bitki bazlı menü öğeleri tercih ediliyor. Z kuşağı vejetaryen, vegan ve bilinçli beslenme seçenekler­iyle ilgilenme olasılığı en yüksek olan genç topluluk. Son iki yılda yıllık yüzde 50 bileşik büyüme sağlayan Hellmann’s Vegan Mayoneze olan talebin arttığı görülüyor. *

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye