Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kocaeli’de zafer AK Parti’nin, Bursa’da renk sayısı arttı

-

Kesin olmayan sonuçlara göre; Kocaeli’de mevcut Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Büyükakın, yüzde 45,55 oy alarak seçimi yeniden kazandı. En yakın rakibi yüzde 28,83 oyla CHP’li Atasoy Bilgin oldu. Kentte üçüncü parti olarak, Yeniden Refah Partisi (YRP) ismini listeye yazdırdı. YRP adayı Doğan Aydal oyların yüzde 6,84’ünü aldı. İlçeler bazında bakıldığın­daysa, Çayırova, Gebze, Dilovası, Körfez, Kandıra, Kartepe, Başiskele ve Gölcük AK Parti’nin oldu. İzmit, Derince, Karamürsel ilçelerini de CHP aldı.

Bursa Büyükşehir’de CHP’nin adayı Mustafa Bozbey yüzde 47,74 ile yerel seçimlerin ipi göğüsleyen ismi oldu. Halihazırd­aki Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın oyları ise yüzde 38,29’da kaldı. Üçüncü parti ise YRP oldu. YRP’nin adayı Sedat Yalçın yüzde 4,43 oy aldı. İlçeler bazında ise haritada üç farklı renk, yani üç farklı parti kendine yer buldu. AK Parti, İznik, Orhangazi, Kestel, Gürsu, Yıldırım, İnegöl, Keles, Orhaneli ve Büyükorhan belediyele­rini kazandı. Gemlik, Osmangazi, Mudanya, Nilüfer, Mustafakem­alpaşa ve Harmancık ilçeleri CHP’nin oldu. Yenişehir ve Karacabey ise İYİ Parti kazandı.

Başkan Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne tekrar seçildi. Oyların yüzde 38,33’ünü alan Şahin’in en yakın rakibi yüzde 28,44 alan CHP adayı Muzaffer Ertürk oldu. Üçüncü sırada ise Yeniden Refah Partisi’nin yüzde 16,89 oy alan adayı Şükrü Yılmaz vardı. İlçeler bazında bakıldığın­da en renkli haritalard­an biri Gaziantep oldu. İslahiye, Nurdağı, Şahinbey ilçelerini AK Parti adayları kazanırken, Şehitkamil, Karkamış ve Nizip ilçelerini CHP aldı. Yeniden Refah Partisi Oğuzeli ve Yavuzeli ilçelerine başkanları­nın ismini yazdırdı. MHP de Araban Belediyesi’nin kazanan partisi oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na DEM Parti’nin eş başkan adayları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun seçildi. Kentin 17 ilçesinin 3’ünü AK Parti alırken, geri kalan ilçeleri yine DEM Parti adayları kazandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye