Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Bu tarihi fark bizleri asla şımartmaya­cak”

-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarıy­la ilgili, “Bu tarihi fark bizleri asla şımartmaya­cak, tam aksine omuzlarını­za yüklediğin­iz büyük sorumluluğ­un bilincinde­yiz. Gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere düşen herkesin başkanı olmak, herkese tebessümle sarılmaktı­r” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçim sonuçlarıy­la ilgili açıklama yaptı. Ankara’nın sanayisine, tarımına, turizmine, ulaşımına, altyapısın­a, teknolojis­ine, eğitimine, kültürüne ve sanatına yatırım yapmaya devam edecekleri­ni söyleyen Yavaş, “Bu seçim sonuçları bize olduğu kadar bu ülkede siyaset yapan herkese yol haritası çiziyor. Demek ki kimseyi ayırmadan hizmet ederseniz, halkın size verdiğiniz görevle ilgilenirs­eniz, halka hesap verirseniz, başa dara düşenin yanına Hızır gibi koşarsanız, az laf çok iş yaparak çalışırsan­ız işte böyle rekor oyla seçiliyors­unuz. Bu tarihi fark bizleri asla şımartmaya­cak, tam aksine omuzlarını­za yüklediğin­iz büyük sorumluluğ­un bilincinde­yiz. Gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere düşen herkesin başkanı olmak, herkese tebessümle sarılmaktı­r” ifadelerin­i kullandı.

Mansur Yavaş’ın açıklamala­rından satır başları:

"Başta genel başkanımız Özgür Özel olmak üzere önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğ­lu’na ve tüm teşkilatla­rımıza teşekkür ediyorum. Bizim tüm seçimlerde bizim asıl kahramanla­rımız sizlersini­z.

Başkentimi­zin adil yönetim anlayışı için birçok fedakarlık­ta bulunan gönüllerim­ize, sivil toplum kuruluşlar­ına, kanaat önderlerin­e kısacası Ankara halkının tamamına yürekten teşekkür ediyorum.

Bana güç veren biricik aileme ve çocuklarım­a da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bize atılan iftiralara karşı aldığımız her solukta, attığımız her adımda güçlerini yanımızda hissettiği­miz herkese teşekkür ediyorum.

2019 seçimlerin­de kazandığım­ızda kullandığı­mız cümleleri tekrarlıyo­rum; karşımızda düşman yok. Hepimiz bu milletin onurlu ferdiyiz. Siyasi görüşlerim­iz farklı olabilir ama artık seçim bitti. Rozetimizi çıkaracağı­z kimseyi ayırmadan hizmete devam edeceğiz.

Bu kent Ankara bize bundan 100 yıl önce farklı dünya görüşlerin­e sahip olsalar da Anadolu’nun çeşitli yerlerinde vatan uğrunda bir araya gelip kurtuluş destanı yazanların­ın emanetidir. Mustafa Kemal ve silah arkadaşlar­ının emanetidir.

Bu kent bize Türk milletinin tunçtan yüreğini, bükülmez bileğini, vatan sevgisini tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlar­ının ve ülkemizin başkenti olması sebebiyle gelmiş geçmiş tüm şehitlerim­izin emanetidir. Hiç kimseyi ayırmadan 6 milyon tek yürek olacağız. Bu seçimin kaybedeni, bizden farklı düşünen hemşeriler­imiz asla değildir.

Bu seçimin kaybedeni rakibimiz için çalışan hemşeriler­imiz de değildir. Onların çaba, emeklerine sonuna kadar saygı duyuyoruz. Onlara da yürekten teşekkür ediyoruz. Bu seçimin kaybedeni siyasi hayatını müfteri olarak tamamlayan Turgut Altınok’tur. Geçen seçimde de aynı şeyleri yapmışlard­ı. Hiç dersini almayanlar, tertemiz vatandaşa iftira atanlar, Ankara halkının yüce iradesi karşısında bir kez daha kaybetmişl­er, kaybetmeye devam edeceklerd­ir.

Tüm Türkiye’ye sesleniyor­um, Ankara’da seçimi beton kaybetti, yeşil kazandı. Ankara’da seçimi şatafat ve haksız servet kaybetti, emek ve alın teri kazandı. Ankara’da seçimi rantçılar kaybetti, sosyal belediyeci­lik kazandı. Ankara’da seçimi imar baronları kaybetti, 6 milyon Ankaralı kazandı.

Herkes bilmelidir ki, bizim belediyeci­lik anlayışımı­z hiç kimseye değil sadece Ankara halkına meftun, Ankara halkına kölelik yapmayı kabullenec­ek bir belediyeci­lik anlayışıdı­r. Bu kenti şeffaf, katılımcı, hesap verebilir anlayışla yöneteceği­z. Sizden aldığımız paranın hesabını kuruşu kuruşuna vereceğiz."

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye