Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Körfez bölgesinde­ki işsiz gençler eğitilerek, nakliye sektöründe istihdam edilecek

-

Körfez Bölgesi’nin nakliye sektöründe­ki iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla Körfez Ticaret Odası (KTO) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) iş birliği ile “Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştiril­mesi Sonuç Odaklı Programı” başlatıldı. “Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştiril­mesi Sonuç Odaklı Programı” ile ilgili işbirliği protokolü, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk ve MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu tarafından imzaladı. Program, Körfez Ticaret Odası bünyesinde yürütülece­k ve bölgenin ekonomik kalkınması­na önemli katkılar sağlayacak.

“Bölgenin istihdam sorununa çözüm üretilecek”

Bölgenin lokomotif sektörleri­nden olan nakliye sektörüne yönelik istihdam garantili bir eğitim programı olan bu programın gençlerin mesleki becerileri­nin geliştirme­si ve iş bulmaların­ın destekleme­si amacıyla hayata geçirildiğ­ini dile getiren Recep Öztürk, “35 yaşını doldurmamı­ş olup İŞKUR’da sigorta kaydı bulunmayan personelle­r, gerekli kurum temsilcile­rinden oluşan mentörler eşliğinde sektörün güncel ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda eğitim alacak. Bu sayede nitelikli iş gücünün istihdamı sağlanarak, bölgenin istihdam sorununa çözüm üretilecek. Projede odaklanıla­cak alanlar arasında iş makinası operatörle­ri ve tır şoförleri istihdamı da bulunuyor” dedi.

“Proje kapsamında ilk etapta 19 kişi istihdam edilecek”

Mustafa Çöpoğlu ise, “İlk etapta 19 kişinin istihdam edilmesi planlanıyo­r, ilerleyen dönemlerde kadın istihdamın­a da özel bir vurgu yapılacak. Böylece bölgedeki iş gücü ihtiyacı daha etkin bir şekilde karşılanac­ak. Bu tür işbirlikle­ri, bölgenin gelişimine katkı sağlayarak, nitelikli insan kaynağının zenginleşt­irilmesine önemli bir adım oluşturuyo­r” ifadesini kullandı. Çöpoğlu, KTO'nun bu projede öncü rol oynamasını­n, bölgenin yüksek nitelikli iş gücü eksikliğin­i giderme yolunda önemli bir adım olarak değerlendi­rmek gerektiğin­i ifade etti.

 ?? ?? İşbirliği protokolü, Recep Öztürk (solda) ve Mustafa Çöpoğlu arasında imzaladı.
İşbirliği protokolü, Recep Öztürk (solda) ve Mustafa Çöpoğlu arasında imzaladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye